Stick din väg

Nu är jag nybadad och skön. Slangen på duschslangen sprak när jag lekte lite med den. Jaja, det kan ju inte alltid gå bra. Förut var jag ute och gick med Helmer och då låg det en död igelkott på vägen. Usch, den var helt platt som en pannkaka mitt på gatan. Jag blev ledsen. Varför skulle den få offra sig sitt liv till någon bilförare som inte ser sig för. Jag vet att det är svårt att se om det springer över en igelkott över vägen, men gott folk, snälla, tagga ner! Nu blir ska jag kolla på världens snyggaste Carolina Gynning. Sen blir det sängen. God natt!

Joakim

Långa dagar väcker funderingar

Dagens konstanteringar:

* Det märks att det är kallt, mina läppar torkar ut.
* Jag orkar inte jobba matte på fritiden.
* Jag vill ha Carolina Gynnings nya bok.
* Jag vill ha tid att bara koppla av och sätta mig och läsa böcker och dricka mängder med te.
* Just nu har jag brist på fantasi.
* Denna dag har varit händelselös.
Jag vill ha mängder med Vitamin Well´s att vitamina ner mig i.
* Kan man skriva konstanteringar?

Joakim
 

Långkalsongväder

Idag har jag långkalsonger på mig. Jag kände att det var dags att plocka fram de ur garderoben. När det är sådär kallt att kylan tränger igenom byxorna och river tag i huden. Då ska man sätta på sig långkalsoner. Och jag är så glad att jag gjorde det idag. För gud vad skönt och behagligt det är nu. Min kompis sa igår, "Idag har jag långkalsonger, då är det vinter nu." Och jag kan hålla med. För mig har alltid långkalsonger symboliserat vinter. Så jag antar väl att det är vinter nu..utan snö.


       Långkalsonger                      =                  Vinter

Joakim

God natt

Nu blir det att gå och lägga sig i sängen och varva ner med Jonas Gardells bok "Oskuld (och andra texter)". Den är väldigt bra. Ett hett boktips till folk som gillar att läsa poetiska noveller och monologer. Jag bara älskar den.


hjärta

God natt!
Joakim

Uppladdning inför sånglektion

Nu sitter jag på kulturskolan och laddar upp med en sandwich med skagenröra och två satsumas inför sånglektionen. Idag ska jag träna på sången One från A chorus line och på Flickan och Kråkan av Mikael Wiech. Det ska bli kul faktiskt. Jag tycker det är svårt, men jag är ju här för att lära mig. Singing on baby!


Min middag ikväll.

Joakim

Jag är skärrad

Jag kanske är väldigt seg, men vad tusan, Ulf Larsson har dött. Jag blev hur chokad som helst. Han blev bara 53 år. Usch så hemskt! Ville bara vädra mina deprimerande känslor innan jag ska gå på tråkiga engelska. 


R.I.P

Joakim 

Upp i ottan

Usch vad jag hatar tidiga morgnar. Det är verkligen hemskt. Att gå upp när hela stan ligger och sover är mystiskt. När man cyklar till bussen är det inte en själ ute på gatan så man kan göra vad man vill. (Vad man nu skulle vilja göra på en öde gatan kl 05.30 på morgonen). Som tur var har jag bara tidig morgon idag, för vi har studiedag på torsdag. Så lidandet utan sömn blir mildare denna vecka.


Gud vad jag älskar min oranga sjal.

Joakim

Snobbfruar

Nu har jag kommit hem från musikallinjen och är urtrött. Idag har vi danast en hel del, det stora nummret måste ju sitta som ett smäck.
Nu har jag i alla fall tänkt att ta några mackor och titta på Svenska Hollywoodfruar. Jag har inte sätt det innan, men jag kan tänka mig hur de beter sig. Det känns som att Anna Anka är den stor profilen i serien. Eftersom hon är den enda som man kan läsa om i tidningarna. Men då känns det också automatiskt som att hon är den mest korkaste och den som har mest åsikter. Den mest uppmärksamhetskåta frugan helt enkelt. Är det någon av er som har sätt det?Efter Svenska Hollywoodfruar ska jag gå och lägga mig, imorgon ska jag upp 05.20. Tummen upp på det!

God natt!
Joakim

Början av min inre clown

Clown. Det är coolt. Idag började vi proccesen till att hitta våran inre clown. För att vi ska bli så neutrala som möjligt och få fram våra ansiktsutryck har vi strumpbyxor på huvudet och sen för vi en utstyrsel iform av en röd plastnäsa. Det var väldigt kul. Det gäller nu i första stadiet att visa ett starkt utryck i ögonen. Att kunna gå från neutral till explosiv i ögonen. Det kanske inte låter så svårt, men det är det faktiskt. En cool och rolig procces.


Början på min inre clown.

Nu sitter jag på tåget med trevliga människor och snart är det dags för musikallinjen. Sen ska jag hem och svara på alla era trevliga kommentarer om vad ni tänker på när ni hör ordet clown. Jag har läst några kommentarer och det är mycket intressanta funderingar som ni har.

Joakim 

Skogshuggare möter clown

Nu sitter jag på tågstationen med mitt morgonte i högsta hugg. Mitt tåg går inte förrens vid 09.00 så då finns det lite tid nu på morgon att varva ner på. Idag kör jag på skogshuggarstilen, kände att det är mysigt så här när hösten tränger på. Idag börjar skoldagen med en lång sceniskgestaltningslektion, det ska bli mycket spännande för idag ska vi nämligen ta fram våra egna clowner inom oss. Det ska tydligen vara en cool och intressant procces till det färdiga resultatet. Förra teaterlektionen satt vi och pratade om vad vi refererade till när vi hörde ordet clown. Bland annat kom orden snäll och rolig upp väldigt mycket.
Men nu skulle jag vilja veta vad ni tänker på när ni hör ordet clown.


Skogshuggarskjortan kommer från Åhléns.


Nu ska jag fortsätta njuta av mitt te och fortsätta lyssna på tystnaden som idag innehåller mobilpip från grannbänkens uråldriga mobiltelefon. Föresten, kan man lyssna på tystanden?

Joakim

Fullspäckad tv-tablå på söndagar

Nu har jag haft en riktig TV-kväll. Det har varit Top Model 12, Playa Del Sol, Parlamentet och Mannen under trappan. I allmänhet tycker jag att söndagar är ångestfyllda och ofta händelselösa. Men när kvällen kommer är tv-tablån fullspäckad. Idag var det premiär för andra säsongen av Playa Del Sol, och det var väldigt roligt. Dagens program lyftes upp av en biroll, nämligen Mia Skäringer. Hon var så jäkla rolig rent ut sagt. Det tråkiga är att Josephine Bornebusch och Saga Gärde inte är med i denna säsong. För jag tycker att det var de som lyfte upp hela serien förra säsongen.
Efter det var det dags för det tredje avsnittet av Mannen under trappan. Den serien är en genialisk produktion som nästan är den bästa serien som svensk tv har gjort. Jonas Karlsson är så fantastisk i sin roll som Fredrik. Han är så bra så det finns inte. Jag ser verkligen fram emot nästa vecka då det är serieavslutning och allting får en upplösning.Nu ska jag gå och lägga mig, annars kommer jag att dö imorgon när jag ska upp.

God natt!
Joakim

Mot högre höjder

Den här helgen har jag tänkt mycket över min blogg. Och mina tankar har varit åt det posetiva hållet. Dessa tankar uppkom särskilt nu idag när JuliaW blev klar med min fina design som jag är jättenöjd med. Jag har tänkt att sätta upp mål för bloggen. Jag sätter upp mål för nästan allting i mitt liv. Mål för skolan, teatern, träning, osv. Därför tänker jag sätta upp mål för bloggen för att lyckas med den. Mitt första mål ska jag ha deadline på vid årsskiftet och det ser ut så här:

* Att ha 100 stabila besökare om dagen.

Eftersom att jag inte har jättemånga besökare om dagen så är detta ett stort mål för mig. Men jag ska göra allt för att få dessa besökare. Men hur ska jag få de då? Såhär har jag tänkt:

* Uppdatera bloggen ofta.
* Skriva intressanta inlägg som får mina besökare att stanna.

Jag känner att det är vad jag kan göra just nu. Sen får vi se vad som händer. Men jag kommer absolut att kämpa för att få mina 100 stabila besökare till årsskiftet. Om jag uppnår detta mål kommer jag ställa ännu högre krav på mig själv och sätta upp nya högre mål. Det är en morot för mig att ha mål. Nu känner jag att jag verkligen har något att kämpa för. Nu ska min statiskt uppåt! Upp, upp och iväg!

Joakim

Fredrik Reinfeldt klipper häckar för att få väljare

Inatt drömde jag att Fredrik Reinfledt stod i min grannes trädgård och klippte deras häck med en stor häcksax. Jag gick förbi och tänkte att "Jaha är det såhär de gör för att vinna röster?". Sen frågade jag om jag kunde få ta en idolbild med honom, och det ställde han upp på. Sen fortsatte han klippa med stor entusiast. 
När jag vaknade var jag bara tvungen och kolla på mobilen om idolbilden fanns kvar. Men nej, den var borta.
Det var tydligen bara en dröm. Men det kanske var bra det, för tänk vilka rubriker det skulle skapa om det kom ut att Moderaterna gjorde hushållsnäratjänster för att få röster i valet.Joakim 

Åldersnoja?

Förut satt mina kära föräldrar i soffan och samtalade om seriösa saker och ting. Plötsligt påbörjas denna konversation:

M: Men vad har du för strumpor på dig?
P: Ja, vadådå? När jag hade tubsockor så var det ute, och nu när jag har ribbade strumpor så är det också helt plötsligt ute.
M: Ja, men ribbade strumpor. Älskling, det är väldigt gubbigt!
P: Okej.

Jag tycker det är så kul att lyssna på vuxna människor som är väldigt medvetna om deras ålder och absolut inte vill göra det värre än vad det är.

Joakim

Dr Jekyll and Mr Hide

Att ha katt innebär alltid svindlande upplevelser. Speciellt om man har en kattlucka där katterna kan gå ut och in när de vill. Ibland när man sitter och äter frukost och samtidigt sitter och dinglar med benen märker man att något underlig nuddar ens fötter under bordet. Nemen, vad kan det vara, jo en liten sönder äten fågel som har fått offrat sitt liv för mina vidunder till katter. Nästa dag möts man av blodiga spår på golvet som leder in till ett annat rum. För säkerhetens skull tar man med kökkniven ifall det står en mördare bakom dörren som just begått något hemskt medtanke på blodspåren. Precis när man tittar in genom dörrhålet möts man av en död ekorre. Slaktad av mina psykopater till katter. Och som idag, jag går in i tvättstugan för att utföra mina hushållstjänster och ser något som liknar en njure eller ett hjärta. Ett djur har här blivit bragt om livet av mina monster till katter.

Men mina katter kan samtidigt vara riktiga gullesnuttar. Schizofreni? 

Joakim

Powerwalkat bort ångesten

Man kan väl kalla denna fredag för väldigt slapp. Vi hade bara historia och där kollade vi på en väldigt bra film som jag just nu inte kommer ihåg namnet på. Men den var mycket intressant ialla fall. Efter det gick vi till Vrinneviskogen för att springa Skoljoggen. Den var på hela 5,5 km. Jag hade redan bestämt mig innan att jag på sin höjd skulle jogga ibland. Och det gjorde jag till en början, ungefär en kilometer. Men sen blev det att powerwalka med Andrea och prata lite skit. Om man kom runt på mindre än en timme så var man godkänd, jag kom runt på 51 minuter. Yej!

När jag sen väntade på bussen gick jag och köpte en påse med godis inför kvällen. Jag brukar alltid få lite ångest när jag köper godis, men idag kände jag ingen ångest. Det var nog för min insats på Skoljoggen. Kände att jag hade gjort mitt med allt vad träning heter idag och är värd lite smått och gott.

Ikväll vet jag inte vad jag ska göra. Hoppas på att träffa någon kompis. Men annars blir det väl att titta på Idol och Kändisdjungeln.

P.S Snart kommer det komma en ny design. Jag längtar!!
Ha en bra kväll!
Joakim

FRED! 100 röster mot våld och krig

Så hete boken som jag fick gratis som en överaskning på posten idag. FRED! 100 röster mot våld och krig. Detta var en kampanj som alla som fyllt 16 år fick. Och en mycket bra kampanj tycker jag. På ett papper man fick med stod det om Therese Johansson Rojo, ni vet hon som blev mördad i Stureby, att det är förfärligt att hon bara fick sitt liv borttaget på en sekund. Sånt ska inte få hände. Därför har man samlat olika texter i denna bok för att ungdomar ska få upp större ögon för våld och krig. Och för att fler ska våga sätta ner foten och göra skillnad när någon blir hotad eller misshandlad. Mycket bra tycker jag! Inte för att vi ungdomar är helt vorslösa och inte fattar någonting. Men jag tror detta är en bra hjälp på traven till ett bättre samhälle. Fast det kommer ju alltid finns idioter som misshandlar, rånar, mördar, mobbar. Såna kommer finnas i alla tider. Usch på de!


Gratisbok på posten är aldrig fel!

Föresten fick jag mitt CSN-kort idag. Nu ska jag utnyttja dessa rabatter så det sjunger om det. Tummen upp!
Nu blir det Idol och Kändisdjungeln.
Joakim

A little secret in my take-away-mug

Tre lektioner idag, skapligt skönt. Påvägen hem tog jag en varmchoklad och en kanelbulle. Det är så gott. Dessutom så ser man så vuxen ut när man går med en take-away mugg i ena handen medans man tar upp en gratistidning och går på tåget. Men då vet ingen att jag är en liten kille som inte dricker kaffe utan har varmchoklad i muggen. Men vadå jag går ändå in på perrongen stolt av att ha en take-away mugg i handen.


Idag hade jag mina svarta jeans från MQ och en tee med Catwoman på från Urban Outfitters och en orange superskön sjal från H&M.

Joakim

Ett bakhjul kort

Idag när jag kom fram till cykelstället i Norrköping för att ta min cykel och cykla upp till skolan så möttes jag av min cykel, lite avskalad. Någon eller några hade tagit bort mitt bakhjul. Jag bara stod och skrattade. Jag kunde inte bli arg, det var så komiskt. Så jag tog bort mitt megalås och började gå till skolan istället. Bara tanken på att det har hänt är så kul. Detta kan jag leva på länge. Även om jag inte har någon cykel att cykla på längre. Men vad säger man, Ett gott skratt förlänger livet.Joakim

Train kids

Nu sitter jag på tåget påväg hem. Ikväll blir det att plugga matte och engelska. Jaja, sånt måste ju göras ibland också. Idag har vi haft två teaterlektioner, de var faktiskt riktigt roliga. Vi fick köra en övning där det handlar om att verkligen lita på varandra. En skulle stå i mitten av en ring och blunda. Sen skulle den bara falla runt. Jag litar väldigt mycket på mina klasskamrater. Så för min del var det väldigt skönt att bara falla runt. Det kanske också tyder på att jag börjar lita lite väl lätt på folk. Eftersom vi bara har gått i skolan i fyra veckor. Men jaja, jag gillar alla och då är det klart man litar på folk. Sån är jag i alla fall.Joakim

Sweet smoothieIgår drack jag en mumsig smoothie med Ilda. Det var mycket mysigt och trevligt.
Jag har på mig en stickad tröja från Åhléns, svarta jeans från MQ och en blå väska från American Apparel. 

Klippt

Nu har jag klippt mig, och jag är riktigt nöjd. Så skönt att inte ha något långt hår som hänger ner i ansiktet hela tiden. Tummen upp på det!Jag läste en så rolig liten notis i tidningen härom dagen. Den handlade om två killar födda 85 respektive 86. Den ena av killarna hade tagit den andres kaffekopp och då tog killen som blev utan kaffekopp upp en kaffekanna och hotade den andra med att slå honom med den. Haha, alltså vad är detta. För det första slösar tidningen utrymme på denna skitsak. Och så jäkla omoget och patetiskt av dessa unga killar. Har en hotade anmält detta eller vad? Dessutom hände detta i den lilla by jag bor i. 
Man slutar ju aldrig förvånas.

Joakim

Och vinnaren är..

Nu är te-tävlingen avslutad och vinnaren är..Maria. GRATTIS!

Sorry för jättejättedålig uppdatering. Men just nu har jag inte så mycket att skriva om, typ bara att jag åker till skolan och pluggar och sen åker hem och kollar på TV och pluggar. Jag för min del är det inte roligt att skriva om det, och jag tror inte att ni tycker det är kul att läsa om det heller. Och då kommer ni att tröttna. Men jag ska försöka komma igång med bloggandet, men det kanske kommer ta lite tid, men jag lovar er, jag slutar verkligen inte att skriva bara för att jag håller uppe några dagar. Tvärtom, då känner jag en längtan av att komma hit och skriva lite. Så mig blir ni inte av med!

Ha en bra kväll, snart blir det Idol, Kändisdjungeln och Nöjespokalen. Bara B-såpor jag vet. Men oj vad underhållande det är!
Joakim 

Babbel

Ojoj, nu var det ett rejält tag sen. Har haft så mycket med skolan så jag har knappt hunnit att sitta vid datorn. Och detta har plågat mig, vill ju skiva lite här och så. Men ibland måste man prioritera har jag hört, så jag känner att sova går före att sitta vid datorn. Tyvärr. Men som nu, när jag inte gör något, så är det ju såklart att jag uppdaterar. Nu börjar jag komma in i gänget i klassen och de flesta lärararna är bra, och vi har inte jättemycket med läxor. Det enda som skulle vara lite negativ med att gå i Norrköping är att man måste gå upp rätt tidigt och gå och lägga sig tidigt. Själva pendlandet är skönt, träffa roligt folk som man kan sitta och prata med. Så jag ska inte klaga.

Just nu sitter jag och skriver på ett engelskabrev till våran lärare i engelska. Det känns så jobbigt, för nu ställs mycket högre krav. Och det gäller att man verkligen hänger med så man inte hamnar efter så att det går skit senare. Så därför försöker jag att ha som "policy" att alltid göra mina läxor i veckorna så att jag verkligen kan njuta av helgen när väll den kommer. Därför sitter jag här nu och skriver lite på engelskan. Jag ska även försöka ta tag i matten, eller om jag gör det imorgon. Det för jag se.

Ikväll är det tredje delen av True Blood som är skitbra! Alla avsnitt går att se på SVTPlay, så om man har missat avsnitten innan kan man kolla på de där.

Glöm inte att vara med i TE-TÄVLINGEN innan den avgörs den 14/9-09 kl 22.00. Gå in här.

Föresten, jag saknar JuliaT!
Nu ska jag skriva vidare!
Joakim

Första skoldagarna

Nu var mina första skoldagar avklarade. Och det känns, hmm.. sådär. Klassen är väl bra. Men jag saknar mina riktiga kompisar från innan och från Stockholm. Vill bara umgås med de och ha samma mysiga tid som förut. Men nu hinner jag inte med att träffa de lika mycket. Men som tur var finns helger som man kan spendera med de bästa.

I fredags var det en underbar slutfest. Mycket rolig med mycket tårar. Jag glömde min kamera i Stockholm så det blir tyvärr inga bilder från min kamera. I måndags kändes det väldigt konstigt att inte åka upp till Stockholm och träffa alla filmkompisar och fortsätta filma. För nu är det slut.


Älska! Bild lånad av Tina

Joakim
RSS 2.0