Jag har lila nagellack på tånaglarna

Japp, det är sant! Ett ljuslila nagellack pryder nu mina små tånaglar. Anleningen till att jag fick mina naglar målade är för att denna vecka är det Klasskampen på De Geer. Vilket betyder att alla klasser tävlar mot varandra hela veckan i att göra flest uppdrag av 100 st. Idag gjorde vi bland annat att måla en killes tånaglar, och det blev mina tånaglar som fick masikeras av en ljuslila färg. Imorgon får vi se vilka uppdrag som vi kommer utföras, det fanns rätt många att välja på, gå luciatåg runt skolan eller dansa smågroderna i foajén. Får se vad det blir. Imorgon ska jag i alla fall försöka ha bildbevis så att det blir lite roligare för er.


Ungefär sånt här nagellack har jag på tånaglarna. 

Ja, imorgon är det första december. Det ska bli så kul. Inte för att det händer något speciellt, utan bara för att det är så mysigt. Plus att man får verkligen en känsla av att julen är påväg.

Joakim 

Lussebullebak

Idag har Jossan och jag bakat lussebullar. Det har varit mycket skratt och roligheter. Och saffransdoft. Gud så gott det luktar. Såhär blev våra allster. De blev lite brända och konstiga, men innuti allt och alla finns det alltid något gott.







Joakim 

Första advent

Det känns så härligt. Så mysigt, att det är första advent. Nu börjar julmånaden. Och jag tänker njuta till tusen. Vi har inget i skolan (peppar peppar) och det gör det ännu bättre för då kan man bara glida med hela december och bara koncentrera sig på att njuta, fast koncentrera sig på ett omedvetet sätt. För om man skulle ha massa läxor att göra så skulle man glömma bort att njuta och bara koncentrera sig på läxorna. Därför ska jag omedvetet koncentrera mig på att njuta. Nu tänder vi det första ljuset tycker jag.



Joakim

Er nya hjälte

Ville säga en sak, det har gjorts en film om mig. Kolla ska ni få se.

Nu ska jag hänga lite med Emil. Ha det bra!
Joakim

Musikalkavalkad igen

Ikväll har vi haft företagsföreställning av musikalkavalkaden. Det gick mycket bättre idag än vad det gjorde i måndags. Alla var jätteduktiga, och vi fick till en rikigt känsla tycker jag. Tack för ikväll!
Nu ska jag se på Glee och dricka te.

Joakim

Musikalkavalkad

Idag hade vi våran musikalkavalkad, det gick bra. Fast det gick bättre för mig på genrepet. Men alla var jätteduktiga, en stor kram för att alla är så duktiga, till medverkande, pedagoger, producent, ljud och ljus och alla som har varit inblandade. Vi har en företagsföreställning på torsdag, så då kan jag förbättra det som inte gick så bra idag. Nu ska jag sova!


Sminkad för musikal


I duschen blev jag lite emo när jag skulle tvätta bort sminket. Mohaha!

Joakim

Find the orange spots

Idag har jag inte gjort någonting, därför känner jag egentligen att det är onödigt att skriva något. Men jag tänkte att jag lägger ut bilderna som jag tog igår, det kanske inte blev så bra kvalité, men jag tycker de blev fina på något sätt.









God natt!
Joakim

Hal som en ål

Nu sitter jag på tåget påväg till Norrköping och ska kolla på farsen Hal som en ål. Ensamblen består bla annat av Carina "Com-hem Judit" Perenkranz och Suzanne Ernrup känd som Gullan i Pelle Svanslös. Det ska bli jättekul att se detta. Jag har inte gått på fars förut, bara sätt på TV, så det ska bli kul att se det live nu. Det är sista föreställningen i Norrköping idag, sen flyttar den till Linköping.



Bilderna jag tog förut blev sådär, men jag lägger ut några när jag kommer hem.

Joakim

God morgon

Idag lyser solen för typ första gången under hela november. Gud så skönt och fridfullt det känns. Jag ska ta en promenad ut i solen med kamera. Hoppas på lite bra bilder, lägger in de sen isånnafall. Föresten, ikväll är det Robinson. Jag längtar!

Joakim

Fredag kompis

Åh, det är så skönt med fredag! Ikväll vet jag inte vad jag ska göra, skulle vara roligt att hitta på något spännande. Men vi får se, natten är lång.

Jag måste bara berätta om en jätterolig och pinsam sak som hände när jag skulle gå till tåget i onsdags. Jag skulle gå genom en gränd där de la kullersten, de hade också satt upp ett snöre för att veta hur det skulle lägga stenarna. Men när jag ska gå över snöret så drar jag med mig hela alltet, jag snubblar inte så jag ramlar, men jag snubblar så mycket så att det blev pinsamt, men samtidigt började jag gapskratta åt min klanthet och den pinsamma situationen. Samtidigt tyckte jag så synd om arbetarna som hade mätt ut precis hur snöret skulle sitta. 
Men i alla fall, igår när jag gick samma väg så såg de nog att det var "killen som förstörde allt igår" som kom, så när jag skulle gå över snöret skrek de "SNÖÖÖÖRE". Hahaha, det var så rolig så jag började gapskratta igen. Det är så skönt att man kan skratta åt sina egna misstag och inte gå runt och skämmas. Vuxenpoäng?







Joakim 

Spyan har landat

Ville bara meddela er att så här såg våran mat ut idag. Fräsch? Inte på en fläck.



Joakim

Peppisar

Idag har jag ätit peppisar. Mina första riktiga för denna säsong. När jag ska börja prata om att jag har ätit, gjort något som tillhör vintern eller julen så måste jag säga säsongens första..., för att jag har ju gjort detta under det här året, fast i januari så det vore ju fel att säga att jag har ätit årets första riktiga peppisar. Men i alla fall, den var god, eller de var goda.



Jag har massa skojsiga och pinsamma saker som jag tänker berätta senare för er, för nu ska jag fixa te och kolla på Glee.

Joakim

Plugg i lugg

Nu är det disciplin som gäller fram till fredag. Jag har en stor inlämning i kulturhistora, usch vad jobbigt det är när man inte får riktiga linjer och punkter till vad man ska skriva om. Allt blir bara så bajsigt nu. Just nu sitter jag och pluggar på biblioteket, det är så skönt. Här kan jag i alla fall koncentrera mig lite mer än vad jag kan hemma.



Ikväll ska jag, pappa och Jossan in till Norrköping på en klassträff. Det ska nog bli kul, det bjuds på tacos. Det är great!

Joakim

Tussar i öronen

Idag är jag hemma från skolan, känner mig inte riktigt helt okej. Jag har haft lock i öronen i flera veckor, så nu har mamma ringt en örondoktor. Och hon ville att vi skulle droppa öronen innan. Så nu har jag gått runt hela dagen med tussar i öronen och varit halvt döv. Men det är smällar man får ta.

Nu tänkte jag passa på att skriva kulturhistoria uppsats. Inte så kul, men det måste göras.
Vad ska ni göra idag?



Joakim

En söndag

Provfilmningen gick bra. Eller jag vet inte. Allt är så neutralt när man går på en provfilmning. Man får varken veta om det var positivt eller negativt det man gjorde. Så vi får se. Jag hoppas verkligen att det går bra. Men nu är det bara att vänta och se, och hoppas på det bästa.

Idag åt vi lunch hos mormor och morfar. Vi fick lax, potatis och romsås. Mums! Tack så jättemycket för lunchen och skjussen morfar och mormor.



Nu ska jag kolla på Playa Del Sol, och sen blir det lite Parlamentet.

Joakim

Snabbvisit i huvudstaden

Just nu är jag påväg upp till Stockholm på en snabbvisit. Jag ska vara hemma till lunch redan. Jag ska på en provfilmning idag så nu är jag lite nervös för hur det ska gå. Men jag hoppas på det bästa och kör allt vad jag kan. Sen ska jag hem till mormor och morfar och äta lite lunch och fira en försenad farsdag.


Varje gång jag åker upp till Stockholm får jag sommarkänslor i kroppen...jag saknar!

Joakim

Man kan inte ha söndagsångest på en lördag. Det är skönt tycker jag.

Just nu har jag den där ångesten i kroppen som man har på en söndag. Men eftersom det är lördag så blir jag glad i kroppen när jag vet att jag inte behöver ha ångest. Utan att jag kan gå och lägga mig i soffan med en kopp te och kolla på Grey's anatomy. Det känns toppen!

Vad ska ni hitta på idag/ikväll?

Joakim

Disciplinerad var ordet

Idag har jag studiedag, jag har sovit länge och det var underbart. Och som namnet på min ledigheter säger så måste jag plugga lite. Idag har jag planerat att vara väldigt disciplinerad. Jag ska vara färdig fixad till klockan 11.00 och sen ska jag plugga hårt i två timmar utan någon dator, endast lite musik på CD-skiva. För om jag lyssnar på musik på datorn blir jag bara störd och går in och tittar vad alla har för sig på Facebook eller liknande. Därför, allt plugg på ett bord, lite musik i spelaren och en kopp te. Där har ni mig fram till ett. Jag hoppas på att få klart så mycket som möjligt så att jag kan koncentrera mig på att njuta av denna helg istället för att tänka på allt plugg. Wish me good luck...


Nu kör vi!

Joakim

Elektronisk önskelista

Jag har blivit så modern. Just nu sitter jag på tågstationen och skriver min önskelista till min familj, sen tänkte jag skicka den via mail. Det är mycket smidigt. Man kan bifoga bilder på saken man önskar sig, och dessutom slänga med en länk där man kan köpa saken. Det är perfekt. Och mycket skönare, för jag orkar inte sitta med papper och penna och skriva en fin lista, som sen blir fel för att man kommer på att man inte önskar sig det. Så måste man göra om allting. Här det det mycket lättare, det är bara att trycka på radera knappan. Så nu har jag en liten fråga, är det någon som mailar sina önskelistor, eller är jag den ända lata ungdomen?



Joakim

muskler ja tack!

Innan jag skulle duscha förut stod jag framför spegeln och kollade in mina osynliga muskler. Då önskade jag att jag för en gångs skull hade en liten buckla på vardera arm och en fin tvättbräda på magen. Det skulle verkligen inte sitta fel. Jag skulle ju kunna få det om jag kämpade lite, men grejen är den att jag orkar inte. Dessutom tröttnar jag på att göra sit-ups varje kväll, man blir ju så svettig dessutom. Jag känner att jag verkligen har den där kämparglöden och motiveringen..
Jag kanske ska ta och köpa en sån där darrgrej som man sätter på magen så får man en rejäl tvättbräda på en gång. Toppen ju!...

Joakim

Ny jacka

I måndags invigde jag min nya vinterjacka. Jag tycker den är jättesnygg. På bilden ser den dock inte så jätterolig ut, men i verkligheten är den mycket fin. Jag har även en ny väska som jag gillar otrolig mycket. Det är så skönt med en tjock lång vinterjacka som man kan svepa in sig i under kalla vinterdagar.



Nu ska jag se på den fjärde Johan Falk filmen. De är så bra, ska bli spännande. Sen är det Morden på SVT som gäller.

Joakim

Filmfreaket

Idag när jag var inne en sväng på Åhléns så bestämde jag mig för att jag ska börja samla på filmer. Alltså riktiga filmer med fodral och allt. Inte nedbrännda skivor. Utan vanliga hederliga fodral med riktiga filmer i. Det kommer bli så fint. Tänk, massa filmer i en stor filmhylla, så färgglatt och fint. Så inspirerande. Och så när folk kommer hem till en kommer de bli helt till sig och bara vilja låna jättemånga, eftersom jag då skulle ha alla filmer som finns. Vilken dröm. Ska börja förverkligen den snarast. Jag menar, om man köper en film i månaden så har man ju ett par tills man flyttar hemifrån. Dessutom finns det ju julafton och födelsedagar. Och vissa månader kanske man kan lyxa och köpa två. Men jag ska i alla fall bli en riktig samlare. Och en jäkel på filmer.

Joakim 

Felsägning..hmm

Idag hämtade Jenny mig och Kristina vid tågstation så vi fick skjuss till musikalrepet. När vi åker förbi affischen till filmen 2012 så slår det mig vad jobbigt det kommer bli om verkligen jorden går under då. Så jag bruster ut "Alltså om verkligen jorden kommer gå under då vill jag bara att allt ska gå fort så man inte hinner märka något. Man vill ju inte att det ska bli som i trailern till filmen där alla typ ba' faller ner i massa skrev..." Gapskratt från alla passagerare. Särskilt från Jenny. Det var väldigt länge sen jag hörde Jenny skratta så mycket, och då ska ni veta att hon kan skratta...


Man vill ju inte falla ner i massa skrev...

Nu ska jag sova. God natt!

Joakim

Mattemattemattematte

Som rubriken försöker signalera så har min dag beståt av mycket matte. Och lite fika med farmor och farfar. Och lite TV. Och hyffsat bra dag, slapp men ändå skön. Som en riktig söndag ska vara. God natt!


Söndagshumor.

Joakim

Suddenly I see

Jag blir galen! Jag blir galen när jag bara går hemma en hel dag och inte gör något vettigt. Jag har så mycket tankar som jag vill förverkla, men som inte vill komma ut. Idag har jag bara suttit framför TV och kollar på Grey´s Anatomy. Jag blir så deprimerad. Just nu vill jag bara springa ut i mörkret och göra något av mitt liv. Inte bara sitta inne och känna hur livet springer ifrån mig.

Joakim

Hela livet är ett disco..nästan

Idag har jag varit spänd och förväntansfull på något som jag inte vet vad det är. Eller egentligen vet jag vad jag vill ska hända, man går och hoppas, men man vågar inte tro fullt ut. Usch vad jobbigt sånt är! Just nu är jag alldeles för trött för att tänka så jag skiter i mina förväntningar för ikväll, plockar upp de imorgon istället. 
God natt!

Joakim

Karius och Baktus är snälla troll

Imorse fick jag lite sovmorgon, fick en tid igår hos tandläkaren idag. Snabba bud! Jag hade i alla fall inga hål. Det känns bra för jag har inte haft några hål alls innan. Mina tandtroll är snälla mot mig. Men däremot hade jag tandsten som tandsköterskan så smidigt skrapade bort. Det gnisslade så härligt mellan tänderna då... Så nu har jag fått order om att börja använda tandtråd. Det fick jag egentligen order om förra året också, men jag orkar aldrig. Det tar en sån tid, särklilt när man är trött. Men man får väl ha det som sysselsättning när man kollar på TV eller sitter på toa. Inte vet jag, men det måste göras.


En grymt oseriös bild.

Eftersom jag var hos tandläkaren missade jag även en av de två lektionerna som jag hade idag. Jag åkte till Norrköping för att ha idrott. Nu i efterhand känner jag att det var grymt onödigt. Jag kunde ha åkt hem och tagit det lugnt och pluggat istället. Vi hade en hinderbana som man skulle ta sig igenom i intervaller. Jag hade sätt fram emot det, men det var så jäkla jobbigt. Usch! Men jag får se denna dag som en hälsodag och inte irritera mig på att jag inte åkte hem efter tandläkarbesöket och mördarhinderbanan.

Joakim

Vintern tränger på

Idag har jag sätt säsongens första snö, kastat säsongens första snöboll, frusit ihjäl, blivit upptinad, fått klarhet om världens historia från forntiden till den nya tiden som vi har prov på på fredag.
Det har varit en kall och rätt tråkig dag om jag ska vara ärlig. Jag är inte alls posetiv till snöns intrång i den härliga hösten. Den kommer bara och förstör just nu. Jag är inte färdig med hösten än. Dessutom kommer det bara bli slask av allt på nån dag. Därför dissar jag just nu snön.


Jag hissar snö om det skulle se ut så här.

Joakim

 

Torrboll

Jag har precis duschat. Jag har duschat så länge så att mina fingrar har blivit russin. Blä!
Idag hade vi oförberedande engelskaprov, usch vad dåligt det gick. Engelska är verkligen inte min grej, och det är bajs. Jag vill verkligen vara bra på engelska. Men ja, vi får se hur det går. Idag skippade jag sånglektonen för jag kände mig inte helt frisk, eller jag känner mig inte helt frisk. Är helt tjock i huvudet, är snorig och har ont i örat. Usch!

Nu ska jag sätta mig och plugga historia, som vi har prov på på fredag. Inte kul, men jag hoppas det kommer gå bra, ska verkligen plugga så att inget ska gå fel. Jag är ju så självdisiplinerad..hmm!
Sen är det Desperate Housewives. Jippi!

Joakim

Den sensuella djävulen

Idag hade vi sceniskgestaltning som första lektion efter lovet. Det var så kul. Innan har vi sysslat med clowner och jag har inte riktigt känt mig så bekväm i de, men idag började vi med clownernas motsattser, Buffoner. De finns tre olika karaktärer inom familjen buffon. Den oskyldiga, Den elaka och Den sensuella djävulen. Jag var väldigt frästad att ta Den sensuella djävulen, men min rädsla sa nej. Men min "utvecklingskänsla" sa ja. Jag kände att jag ville utmana mig själv och valde då den sensuella buffonen. Karaktären har tre punkter som man ska följa: En avklädnande blick, stönande andning (man smakar på luften) och ett slingrande tempo. Alla bufforner har även en fysisk defekt. Som t ex att en arm bara hänger eller att ett ben inte fungerar. Buffoner är till för att provocera och äckla. Det är såå kul! Jag vill bara gå och buffona mig hela tiden. Jag vill verkligen utveckla mig inom detta. Wiie, vad jag längtar till nästa gång vi ska hålla på med detta.

Joakim

RSS 2.0