Efter regn kommer sol...hoppas vi

Idag har vi åkt buss i ungefär tre timmar för att ta oss från södra Gotland till norra. Under bussturen började det regna som bara den och vi hoppades på det bästa. Väl framme i Fårösund fick vi ta på oss regnkläderna för att inte bli alldeles genomsura, (vilket vi ändå blev). Vi hyrde cyklar och tog oss över till Fårö. Under en sträcka på en kilometer han Emils cykels kedja hoppa tre gånger. Fina grejer det där. När vi kom fram till campingen var vi genomblöta och dessutom fortsatte regnet att ösa ner, så det har inte blivit så många bilder från idag. Men imorgon hoppas vi på sol för då ska vi nämligen bada för första gången på denna vecka. För vi har hört att efter regn kommer sol...Joakim och Emil

Två liftar och en sightseeing senare

Vi börjar detta inlägg med att snurra tillbaka tiden till efter gårdagens föreställning då vi behövde skjuss till Visby för att inte behöva vänta i skogen i en och en halv timme. Vi tar fram våra charmiga jag och börjar flöta med teaterbesökarna om skjuss, den ena efter den andra säger att de inte ska åt det hållet eller inte har plats i bilen. Vårt sista hopp hänger på en tjej med en liten vit bil, vi frågar henne snällt om vi får åka med, och hon ska dessutom åt samma håll så var får skjuss enda till campingen.

Ja, okej tillbaka till dagens bravader. Imorse fick vi lite panik då vi tyckte vi gick upp i tid, men när vi står och gör våran frukost märker vi att tiden rinner iväg, vi har vid detta tillfälle endast börjat koka vattnet till vår Oboy vilket tog ca 20 minuter. Men i alla fall, allt packat och klart och vi springer ut till vägen för att möte bussen som skulle ta oss till Burgsvik. Efter 40 minuters väntan vid busshållsplatsen ringer vi trafikupplysingen som upplyser om att vi missade den med tre minuter. Tusan! Vad ska vi göra?, nästa buss går 18.00. Om vi kunde ta oss till Hemse, kunde vi åka vidare därifrån till vårt slutmål för dagen enligt kvinnan i telefonväxeln. Så sagt och gjort, vi måste ta oss dit. Emil tar fram papper och fattar pennan och skriver HEMSE om stora bokstäver på. Nu är det bara att börja lifta.  

Efter cirka en timme stannar det en vänlig kvinna som kommer i motsatt riktning, men vänder sin bil vid oss. Hon öppnar rutan och säger på bred gotlänska "Jag såg er förut, och så skulle jag och tanka i Klinte, men så tänkte jag att jag åker tillbaka och kollar om ni är kvar. Så hoppa in vettja". Denna kvinna var verkligen urgullig. Hon skjussa oss till och med på en sightseeing längs havet på östra kusten där vi såg Karlsöarna på nära håll. Det var verkligen snällt av henne att ta oss dit för annars hade vi verkligen missat något.

Tillslut kom i till Hemse, där bussen kom med oss på plats i rätt tid och tog oss till Burgsvik där vi är nu. Här är det litet, men väldigt fint. Om det hade varit en fin dag hade det varit hur mysigt och fint som helst att sola och bada vid stranden. Men icke då, idag var vi med om veckans första regn. Det blev en stört skur på ca 20 minuter, sen var det över. Nu får vi se hur det blir imorgon. Verkar som att det ska regna rejält. Men man vet aldrig här på Gotland.

Vi vill dessutom säga TACK till dessa två fina människor som lät oss åka med de. Vi sänder en stor tanke till er.Joakim och Emil

Visby for a day

Ja, igår var vi alltså och lustade oss i Visby. Den fina och mysiga lilla staden. Vi kan väl säga att vi har gått, och gått och åter gått lite till. Men det har varit kul. Innanför ringmuren är det grymt fint plus att strandpromenaden var fräsch. Framåt kvällen gick vi på resturang Trossen där vi åt god mat och kollade på chica männsikor. Senare tog vi bussen till Roma där vi kollade på MacBeth. Den var hur bra som helst. Både Emil och jag var saliga när vi gick därifrån. Så om ni är på Gotland nu i sommar så måste ni checka in den.Joakim och Emil

Off to Visby

Nu bär det av till Visby, och ikväll blir det antagligen teaterbesök på Romateatern där de spelar Macbeth. Roligt!
Så bilder från idag kommer inatt, eller imorgon. Så länge får ni några bilder från gårdagen.


Joakim och Emil

Klintehamn, Gotland, Sweden

Vi har har nu slagit upp vårat fin fina tält på en liten och lugn camping i Klintehamn. En liten och mysig stad med ett sågverk intill pensionatet som vi bor vid. Idag har det strulat lite med båten som var en halvtimme försenad och bussarna här på Gotland tycks åka när de vill. Annars är det bra, till en början var det mulet, men nu till kvällen har det spruckit upp. Idag har vi kollat Klintehamn vars huvudgata var 50 meter lång och tog ca 2 minuter att ta sig igenom. Vi stannade på ett litet mysigt fik och spisade lite kaka och kaffe. Sen bar det av ner till hamnen med en påse godis. Snart vankas kvällsmat och huset bjuder på nudlar.


För Sami och alla som inte vet hur Gotland ser ut så befinner vi oss här.


Joakim och Emil

First we take Manhattan


Joakim
RSS 2.0