My wonderful summer in STHLM

  
    
  
   
   
  
   
   
    
  
   
  
   
   
<3
Joakim

Nu är det slut

Jahopp, då var det slut. Gud vad hemskt det är att bara kunna säga att något är slut när det har betytt så mycket för mig under en längre period. Men det är ju sant. Vi har nu slutat filmat. Sista scenen med hela gänget är gjord, och det känns vemodigt. Men jag ska inte deppa sönder nu. Imorgon är det slutfest, och då ska vi ha riktigt roligt. Attans vad vi ska ha kul!


Puss på Tusen Gånger Starkare-gänget! Ni är fantastiska! Alla!

Joakim

Finfina jeans och en toppen serie

Idag har jag gjort ett sånt där lyckat köp som man bara gör ibland. Ett par ljusa jeans. Lite slitna vilket gör de snygga. Jag gick in på Weekday där jag hade sätt de flera gånger och tänkt att jag köper de seneare. Och idag när jag kom in där hittade jag de inte. De var helt slut. Efter en stund, jag hörde änglar sjunga, de hängde där. På en ställning, helt ensamma och bara skrek att få bli mina. Så jag prövade de och några sekunder senare var de mina.

Internet har krånglat lite den senaste tiden, så därför har jag inte uppdaterat något på några dagar. Igår var några mysiga männsikor och jag på picknick. Vi klättrade upp på Hammarbybacken och hade det jättemysigt där. Stockholm på natten uppefrån är det mysigaste som finns.

Imorgon är det den sista inspelningsdagen. Det känns helt hemskt. När Peter säger det sista TACKET för denna inspelningen kommer jag få en klump i magen och typ börja gråta. Allt är liksom slut och man inser att man inte kan spola tillbaka tiden och uppleva det underbara igen. Men efter imorgon väntar slutfesten på fredagkväll vilket ska bli väldigt roligt och sorgligt.

Jag kollade nyss på första avsnittet av True BloodSVT, det var jättebra. Helt klart en serie jag kommer följa. Jag har fått ont i ena örat också, så nu ska jag ta två Alvedon och gå och lägga mig.


God natt!
Joakim

Tillfälligt kollektivtrafikhat och separationsångest

Jag har alltid gillat kollektivtrafik. Eller alltså, jag tycker det funkar bra. Och det är miljövänligare än att åka bil vart man än ska. Men just nu hatar jag verkligen detta sätt att transportera sig. Nu har jag suttit fast på ett tåg i 20 minuter. Och det händer igenting. Jag lär sitta här minst 20 minuter till. Och jag kan verkligen inte komma försent till inspelningen. Framför allt inte denna vecka. Eller man ska inte komma försent någon vecka. Men denna vecka är den sista. Och då vill jag ha så mycket tid som möjligt att spendera med alla underbara människor.

Shit liksom. Det är sista veckan. Sista veckan av det underbara och lärorika äventyret som jag har varit med om denna sommar. Jag som aldrig trodde att det aldrig skulle ta slut. Jag som trodde att jag kunde leva i min dröm hur länge som helt. Men nej, snart vaknar jag ur den, snart är den slut. Det känns hur konstigt som helst. Som att göra slut med något som varit en del av ens liv en längre tid. Usch, jag gillar inte avsked.
Men nu ska jag ta vara på de sista dagarna och bara njuta och låta mina tankar på separation fladdra iväg långt bort där jag inte kan nå de.

Joakim

TE-TÄVLING! OBS! Nya regler, lättare att medverka!


Nu när höstmörkret börjar falla vad passar inte bättre en en het och god kopp te. Just nu kan du vinna te från Claudia Galli här på min blogg. Claudia driver själv en blogg där hon skriver om sitt skådespelarliv där mycket olika saker inkluderar. Vi kunde senast höra henne i Morgonpasset Sommar nu under sommaren. Men hon skriver även om sin roliga vardag med sina hundar och annat skoj. Claudia har även ett eget te som hon har till försäljning på bloggen. Men nu har jag fått chansen att lotta ut en valfi påse te av de sorterna som finns på bilden. Från vänster:

Punky Pug:
Rött te smaksatt med hallon- och gräddarom samt nyponskal, hallonblad och äppelbitar.

Basset Thoughts: 
Rött te smaksatt med päron- och yoghurtarom samt äppelbitar.

Chihuahua dreams:
Rött te smaksatt med smultron, jordgubbar och vanilj samt jordgubbsbitar, ringblommor och jordgubbsblad.

French kiss:
Rött te smaksatt med champagnearom och rosor.

NYA REGLER:

1. Kommentera i detta inlägg om att du är med och tävlar. Glöm ej mailadressen. KLART!

För att få en extra röst i lottningen skriver du ett inlägg om tävlingen i din blogg. Men det är inget måste.
Och för er som var med när reglerna var annorlunda och skrev om tävlingen i eran blogg så får ni automatiskt en extra röst.

Tävlingen avslutas den 14/9-09 kl 22.00.
LYCKA TILL! 

Mer komplemanger till folket

När jag satt på tunnelbanan idag kom det in en tjej som jag tyckte hade väldigt snygg stil. Jag tänkte det i mitt huvud. Så fortsatte jag och kolla på henne. Hon såg rätt så normal ut i hennes ansiktsuttryck, men inte glad liksom. Så då tänkte jag "Men varför sitter jag här och bara tänker att hon har fin stil. Jag borde säga det. Jag borde uppmuntra henne för hennes sinne för mode och hennes modighet för att ha en egen stil."
Till slut bestämde jag mig att jag skulle säga det. Så jag sa det och tjejen blev väldigt förvånad. Men väldigt glad också. Då blev jag varm i hjärtat. Så från och med nu kommer jag dela med mig av mina åsikter och tankar om en människa, självklart bara de posetiva. Men det spelar ingen roll om det är en nära vän eller en främling. Alla ska få höra mina komplemanger som jag tänker. Det är de värda. Och jag mår mycket bättre om jag får säga vad jag tänker.
För det mesta tycker jag att vi alla är dåliga på att ge komplemanger, och framför allt är många dåliga på att ta tills sig komplemangerna. Men var inte rädda att ta åt er när ni får posetiva ord. Det ska man!

God natt!
Joakim

Vilken dag, vilken dag

Denna dag sattes igång tidigt imorse. Jag gick upp vid 05.00 och tog tåget upp till Stockholm. Idag började vi filma i en studio. Det är väldigt coolt hur man kan bygga upp rum och få det att se ut som det är på riktigt. Eller ja, det är det ju. Men ja, ni fattar. Tänk att så mycket film och serier spelas in i fakerum i en studio. Och ändå märker vi nästan ingenting. Om man bortser från Andra Avenyn där man hör att de är och filmar i en studio. Det liksom ekar när det är en skrikscen.
Men det gör det i alla fall inte i våran studio, men något som det finns mycket av är värme. Herre gud vad varmt det blir där inne. Nu överdriver jag inte, men eftersom att vi går en spiraltrappa upp till taket för att komma till vårat omklädningsrum så vet jag. För värme stiger vet ni. Och det var verkligen som i en bastu där uppe. Kunde knappt andras. Usch!
Men som tur spelas scenerna in på golvet, så man tappar inte andan lika lätt.


Studion uppifrån omklädningsrummet.


Här var det inte någon mysig trädgård utanför i alla fall..

När vi skulle åka hem kom inte våran buss. Eller den hade slutat gått vilket ingen visste om. Så där stod vi, 17 vilsa, fusna, arga och sura ungdomar och väntade på att någon skulle komma till vår räddning. Vilket två taxis gjorde tack vare vår producent Sara och AnnaMatalie.

Nu sitter jag här och ska snart gå och lägga mig. Ska upp tidigt imorgon och jobba länge. Så nu behöver jag verkligen sömnen.

God natt!
P.S Glöm inte att medverka i tävlingen i inlägget under.
Joakim

TE-TÄVLING!!!Nu när höstmörkret börjar falla vad passar inte bättre en en het och god kopp te. Just nu kan du vinna te från Claudia Galli här på min blogg. Claudia driver själv en blogg där hon skriver om sitt skådespelarliv där mycket olika saker inkluderar. Vi kunde senast höra henne i Morgonpasset Sommar nu under sommaren. Men hon skriver även om sin roliga vardag med sina hundar och annat skoj. Claudia har även ett eget te som hon har till försäljning på bloggen. Men nu har jag fått chansen att lotta ut en valfi påse te av de sorterna som finns på bilden. Från vänster:

Punky Pug:
Rött te smaksatt med hallon- och gräddarom samt nyponskal, hallonblad och äppelbitar.

Basset Thoughts:
Rött te smaksatt med päron- och yoghurtarom samt äppelbitar.

Chihuahua dreams:
Rött te smaksatt med smultron, jordgubbar och vanilj samt jordgubbsbitar, ringblommor och jordgubbsblad.

French kiss:
Rött te smaksatt med champagnearom och rosor.

Regler:
1. Skriv om denna tävling i din blogg. Länka till detta inlägg. Bifoga även "tävlingsbilden" som du kopierar från min blogg til ditt inlägg.
2. Kommentera sedan i detta inlägg att du är med och tävlar, och skriv med länken till inlägget där du har skrivit om tävlingen.
3. Sedan är det klart! Glöm ej mailadress så att jag kan kontakta vinnaren.

För er som inte har blogg går det bra att delta genom att maila 4 vänner och tipsa om denna tävling.

Tävlingen avslutas den 14/9-09 kl 22.00.
LYCKA TILL! 

170809

Nu har nästan alla mina kompisar börjat skolan. Det känns lite tråkigt att jag måste vänta två veckor. Men herregud, jag göra ju massa annat roligt under de två veckorna, så jag ska inte klaga.
Idag har jag inget planerat, det blir en lugn dag. Ska laga lite mat snart. Och sen ska jag titta på lite gamla VHS-filmer. Blandannat Klassfesten med Björn Kjellman. Och Jönssonligan på Mallorca. En riktig mys dag helt enkelt.Ha en bra dag!
Joakim

Flytthjälp

Idag åkte jag med min kära vän JuliaT och hjälpte henne och hennes mamma att flytta. Julia ska nämligen börja i en skola i Norrköping och därför flyttar hon för att slippa pendla. Usch, det är så hemskt. Till och med jag kände den där ångestladdade känslan om att bli lämnad ensam åt främlingar och en helt ny stad.  Men jag vet att du kommer fixa hela grejen. Du är bäst gumman!


Du fixart!

Joakim

Facebooks roligaste spel

Jag brukar ofta klaga och undra över hur man kan bli så beroende av ett dataspel, t ex som World of Warcraft. och jag har flera gånger sagt att jag absolut inte kommer trilla ditt och börja spela något spel på heltid. Men nu är det så att min kära vän Emil visade mig ett urkul spel på Facebook. Det heter Farmville, och man kan väl säga att jag har fallit för frestelsen. Det går ut på att man ska bygga upp en gård, så grönsaker, plantera träd, köpa djur och bygga hus. Och när det är dags för skördning av växterna drar man in pengar. Det roliga med spelat är att det är levande hela tiden. Om det tar 2 dagar för tomaterna att bli klara så måste man vara beredd efter två dagar och skörda de. För annars ruttnar de och man får inget för de. Ett gratis spel på Facebook som är beroendeframkallande. Nu sitter jag minst två timmar om dagen och håller koll på mina djur och växter. Fasen, jag skulle ju inte trilla dit.
 

Roligaste spelat på Facebook- Farmville. 

Joakim-spelberoende

Förvirring i systemet

Min glasögon är jag. Jag har alltid på dom, och när jag väl tar av mig dom känner jag knappt igen mig själv. Så dom sitter nästan alltid på förutom när jag sover. Men det skulle inte förvåna mig om jag skulle börja gå och lägga med med dom på. För förut när jag skulle duscha gick jag in i duschen med glasögonen på och stod ett tag med vattnet rinnande, och plötsligt märker jag att jag glömt tagit av mig mina kära glasögon. Fatta hur förvirrad jag är. Det är sjukt.Föresten är jag ledig tills på tisdag. Love!
Joakim

Bio i mängder

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag. Fy på mig. Men därför tänkte jag dra en liten sammanfattning av helgen. I söndags hade vi släktkalas hemma hos mig där vi firade Jossan, mig och pappa. På kvällen åkte jag till JuliaW och firade henne med de kära vännerna. Vi kollade på Kenny Begins, den var som Kenny Starfighter alltid är, rolig. Bilder från den kvällen kommer snart.

På måndagen kände jag att det inte skulle vara fel att ta en tripp till biografen. Så jag tog med min kära mamma på Sommaren med Göran. Som jag tyckte var väldigt bra och rolig. Och jag tror jag talar för hela biosalongen..
En mycket sevärd film som är den första lyckade svenska komedin på länge.


Moa Gammel, Peter Magnusson och MirjaTurestedt

Igår var jag och åt med TGS-gänget och sen gick vi och såg Harry Potter och Halvblodsprinsen. Den var skitdålig. Förlåt alla Harry-fans, men det hände ju ingenting. Bara en lång pinna. Och jag väntade hela tiden på att det skulle bli lite action. Men det kom ju aldrig någon action. Så detta var absoulut den dåligaste Harry Potter-filmen.

Nu ska jag åka och filma.
Ha en bra dag!
Joakim

Jag luktar kräfta

Det var galet kul igår. Det var kräftskiva med TGS-gänget. Och det var jättekul. Vi dansade, lagade mat, badade och hade allmänt kul. Dessvärre blev det en tidig uppstigning för min del eftersom jag skulle passa en buss hem till skogen. Men det gjorde inget, för kvällen var så rolig. Tack för en lyckad kräfytskiv alla underbara TGS:are.Nu blir det att gå på party med mina älskade kompisar JuliaT och W och Emil. Men denna gång utan kräftor, hoppas jag.
Ha en kväll!
Joakim

Ryggmuskler-Jag?

Här om dagen blev jag så glad. Det kom fram en kompis och kollade på min rygg och sen sa han "Åh Jocke, du har såna fina ryggmuskler. Såna skulle jag verkigen vilja ha." Jag blev väldigt förvånad, så mitt i det förvirrade ögonblicket började jag känna på min rygg. Och ja, jag kanske har lite ryggmuskler. Men ni ska veta hur glad jag blev för en den komplemangen. För jag har inte världens muskler på min kropp. Så det finns inte så mycket att kommentera. Men det lider inte jag för, men denna kommentar var så rolig att få.


Det var fint väder idag.

Idag har vi spelat in en scen i en No-sal. Och jag blev så äcklad. Överallt fanns det gladburkar med döda djur som grodor, råttor och ödlor. I en burk fanns det till och med en halv äkta människohjärna. Det fanns även massa uppstoppade fåglar. Det såg alltid ut som de stirrade på mig, och närsomhelst skulle de plötsligt börja leva och flacksa runt i rummet. Usch. Som tur var hände ju inte det. Men ändå. Idag har det även varit väldigt varmt eftersom vi var i ett litet klassrum med trettio personer i. Plus att solen låg på på rutorna. Men jag vill inte klaga på solen. Det jag vill få fram är bara att det blir väldigt kvaft.

Sen var jag med Pierina, Charlie, Allis, Fanny och Tina. Vi åkte och köpte kräftor inför imorgon då hela TGS-gänget ska ha en kräftskiva. Det ska bli mycket roligt. Dessutom är jag ledig imorgon. Så jag tänkte ta en tur till Titanic-muset och kolla lite där. Jag ska nog också ta en repa på stan och kolla vad affärerna har att erbjuda mig.


Bild från en av matsalsscenerna.

Joakim 

Me like fika

Idag har min axel agerat ohyggligt mycket. För det är den delen av min kropp som varit i bild nästan hela dagen. Men det är roligt det med, då kan man koppla av mellan tagningarna och läsa en bok, och sen är det bara att lägga ifrån sig boken och sätta axeln i spel.

Jag tror jag har fått något sorts fikasyndrom. Jag är alltid sugen på en lugn stund med en vän på något mysigt fik. Bara sitta och prata och äta och dricka något mumsigt. Så idag gick jag och Sara till Coffeehouse by George och tog en bit morotskaka och en latte. Mysigt.Nu ska jag kolla lite på TV och kolla igenom morgondagens scen.
Ha det bra!
Joakim

String

Idag var det en slapp dag på jobbet. Jag var med i två bilder, resten av tiden tittade jag på film och spelade kort och åt lite lunch. Efter vi slutade gick jag och Allis och fikade. Hon tog med mig till ett cafe som tydligen var värt ett besök. Och det kan jag säga att det verkigen var. De hade helt okej fika, men det är inte det som är själva grejen. Grejen är den att det är en som cool atmosfär. Inredningen går åt det rockiga hållet. Men det blandas även med antikt. Det finns stora panoramafönster som man kan sitta och fika i. Det strömmar även soft musik ur högtalarna. Cafet heter String och ligger på Nytorgsgatan 38 på Söder. Värt ett besök.


String

Nu ikväll har jag dammsugit hela lägenheten och diskat upp lite smutsig disk. Kan behövas ibland. Nu ska jag laga till lite mat.

Ha det bra!
Joakim
 

Lantbo blir stadsbo...för en sommar i alla fall

Det är så coolt, att en liten lantlort som jag får komma upp till Stockholm och bli stadsbo över en sommar. Och samtidigt göra det roligaste jag vet.

Alla vi ungdomsskådespelare som medverkar i Tusen Gånger Starkare får under detta sommarlov vara med om ett otroligt äventyr. Vi får lära känna nya människor och vi får erfarenhet i branchen. Och framf'ör allt får vi ett fantastiskt och speciellt sommarlov. Jag tänkte berätta min historia om hur det var att komma upp till huvudstaden och få provfilma och hur det sedan  har artat sig under sommaren.

Hela min resa började i februari när jag såg en annons om att de söktes ungdomar till en långfilm. Jag tänkte att det är väl lika bra att söka och sen får man se hur det går. Och så det gick, jag fick komma på fyra provfilmningar och sen ringde Peter och hade det för mig ofattbara meddelanet om att jag hade fått en roll. Jag bad min syster gå ut hur huset för jag var tvungen att hoppa lite i soffan. 

Mitt uppe i allt började tankarna fara runt om hur det skulle gå i sommar. För för min del fanns det en praktisk del som jag var tvungen att lösa. Jag bor nämligen inte i Stockholm, och därför var jag tvungen att hitta någonstans att bo. Jag var beredd och ge allt för att få göra denna film. Så tur som jag hade så har jag en släkting här som har varit mycket snäll och låtit mig bo innerboende hos henne nu under sommaren. Det är så skönt när något så stort går att lösa så lätt. Och detta har betydigt en väldigt stor förändring för min del. Jag har fått ställa om mig från lantbo till stadsbo vilket var lite svårt i början. Men som tur var har jag fått mycket hjälp av mina kära kollegor att lära känna Stockholm. Det har även betydigt att jag var tvungen att flytta hem-ifrån. Vilket till en början var väldigt svårt. Men nu är det väldigt skönt och jag ser inte något negativt i det.

Denna filminspelning har drygt fyra veckor kvar av sig. Och jag verkligen njuter. Jag tycker det är så kul. Det är så underbart att man får jobba med något man älskar i en hel sommar. Visst är det slitit i mellan åt. Men det glömmer man bort för allt är så himla roligt. Jag kan bara säga att jag ångrar ingenting och jag är grymt glad att jag har lärt känna alla underbara människor som jobbar med TGS och att jag har fått denna chans. Efter denna sommar återvänder jag till landet. Men ni ska veta att det alltid kommer bo en liten stadsbo i mig efter denna underbara  sommar. Och jag kommer komma tillbaka hit, för det är något visst med Stockholm. Nu tycker jag att alla på TGS ska ha så roligt som möjligt och njuta av de sista veckorna. Tack hittentills.

Joakim Lang
RSS 2.0