Yesman måste bli Noman, ibland i alla fall!

Idag har jag känt mig lite konstig. Vilket jag antar beror på en viss händelse. Det var så att det ringde en castingbyrå och frågade om jag vill komma på en provfilmning för en reklamfilm. Och när jag först fick frågan blev jag hur glad som helst. Men sen började jag fundera och det kom upp frågor i mitt huvud "Har jag verkligen tid med detta?". Så det slutade med att jag sa nej. När jag hade lagt på fick jag panik. Jag hade sagt nej till något som kunde vara en chans och en erfarenhet. Jag sa nej till något som jag kämpar för. För ni ska veta att jag söker och söker saker och det är inte alls ofta som de ringer och frågar om man vill komma på provfilmning. Och nu, de ringde mig utan att jag hade sökt och jag tackade nej.

Men sen försökte jag se det positiva i saken att jag tackade nej. Och för det första, jag skulle ha åkt upp imorgon, och jag hade verkligen sätt fram emot två lediga kvällar, idag och imorgon. Eftersom jag annars har väldigt många upptagna kvällar. Och dessutom har jag massa plugg. Jag skulle inte ha tid. Jag har massa repetioner och andra saker pågång. Så jag visst inte om jag skulle hinna detta.

Jag är en sån kille som säger ja till nästan allting. Och när jag har för mycket blir det en negativ sak för mig, eftersom jag samtidigt har prestationsångest i skolan, och vill att det ska gå så bra som möjligt där. Samtidigt som jag vill lyckas inom teater/film. Jag har tidigare varit med om stressattacker när jag har haft för mycket att göra. Och det vill jag inte vara med om igen. Så någonting som jag måste träna på i mitt liv är att kunna säga nej. Utan att jag ska känna att de jag säger nej till ska bli arga eller besvikna. Som i detta fall känns det som det var min chans nu, och att den aldrig kommer tillbaka. Men innerst inne vet jag ju att det inte är så. Att alla har fler chanser och bara man kämpar får man till slut som man vill. Jag har dessutom väldigt många fina nära och köra som stöttar mig och ger mig vägledning och pepping som jag är väldigt tacksam för. Tack för att ni finns!

Nu ska jag skaka av mig detta och gå vidare, och inte tänka mer på detta. Och sedan ska jag ta med mig i bagaget att man kan säga nej ibland. Att man inte alltid behöver säga ja. Och man ska göra det som känns bäst för en själv. Jag är verkligen inte otacksam, jag kände bara att denna gång hade jag lite för mycket annat att göra. Jag älskar teater/film och kommer aldrig ge upp det.
Och nu vill jag bara tagga och satsa på provfilmningen som jag skrev om i förra inlägget som äger rum på fredag, och där hoppas jag att det kommer gå bra.
Den som lever får se!

God natt!
Joakim

Lyckodagar...

Idag är det måndag, den sista innan påsklovet. Det ska bli hur skönt som helst att få ta en liten pause från skolan i en vecka. Idag har jag varit på musikallinjen, och idag började vi träna på Cosmos (där vi ska vara när vi spelar upp föreställningen.) Det gick bra tycker jag, men man blir ju alltid lite förvirrad när man kommer till en ny plats och får använda kassar och plastpåsar för att märka ut väggar och dörrar. Men det är ju så det ska vara, lite rörigt, men mycket roligt.

Japp, rubriken är ju lyckodagar, och jag ska väl berätta vad jag är så lycklig för. Jo, igår fick jag reda på att jag har gått vidare till steg 3 i provfilmningsstegen, och jag blev hur glad som helst. Eller jag är hur glad som helst. Jag vet ju att det fortfarande kanske inte blir något. Men när man nu kommit ett steg närmare så känns det ändå som en liten liten möjlighet att det skulle kunna gå vägen för lilla mig. Men jag vill inte tro något, utan jag hoppas bara och så får vi se hur det går. Jag åker upp till Stockholm och gör mitt bästa och så ser vi.

Och nästa glada nyhet är att idag kom det ett brev från De geer skolan, där jag har sökt teaterinriktning, och i det stod det att jag fick 320 av 320 möjliga poäng. Fatta hur glad jag är. Det känns så jäkla bra. Även Hanna och Linus fick fullpott. Vilket är så kul.Två lyckodagar på raken. Det känns för bra för att vara sant. Eftersom det har varit glada dagar känns det som om det måste komma, för att ens liv ska gå i kurvor några dåliga dagar också. Men det hoppas man ju inte på. Jag vill bara att allt ska vara för bra för att vara sant och att jag ska vara jätteglad.

Ha det bra!
Joakim

Hud och hår, och musikal

Idag har jag varit på musikallinjen, och det var roligt. Vi dansade och körde lite teaterscener. Men det roligaste var nog att vi efteråt gick till Hud och Hår och fixade med smink och hur vårt hår ska vara under föreställningarna. Min karaktär Billy Ball är en sliskig och macho radiopratare. Här är lite bilder som jag tycker säger mer, om jag inte har sagt det så ska vi göra Littel Shop of Horrors.


Billy Ball är här för att stanna...

nu är det Ballar av stål!

Joakim

NOOOOOO!!!!

FAAAAAAN!

Jag sitter just nu och försöker fixa med en header till en kompis, och då skulle jag jämföra med min header, och då RADERADE JAG MIN HEADER!!! JAG ÄR ARG PÅ MIG SJÄLV!!

Jag ska åtgärda felet så snabbt som möjligt!! Fortsätt läs som om ingenting hade hänt!


MIN BLOGG SER UT SOM SKIT! Har pratat med Emma och hon ska försöka hjälpa mig! Förlåt för att den ser ut som den gör! Jag mår skit för det!

Hård dag

Idag har verkligen varit en uttröttande dag. Den började med en teaterlektion som innehöll genrep av Grå själ under vit snö, och ja, det var inte riktigt en riktig generalrepetion, eftersom att en elev kom på att den inte kunde vara med på föreställningsdagen så var vi tvungna att ta in en inhoppare som är guldvärd, och därför blev det lite som det blev idag. Men ändå så tycker jag det gick bra.
Efter det var jag kvar och fortsatte träna Syskonkärlek, det gick också bra, men jag var väldigt trött och jag hade ont i huvudet, så jag var lite låg. Men det funkade. Sen tog jag bussen hem och undertiden åt jag bacon-chips.

Och nu sitter jag och kollar på Gossip Girl. Jag bara älskar det. Och mer TV kommer det att bli ikväll.
Här är min TV-tablå för ikväll:

Gossip Girl 19.00
Wipeout 20.00
Mia och Klara 20.00
Parlamentet 20.30
Sanningens ögonblick 21.00


Jag älskar att ha inspelningsbar boxer.

Joakim

Grå själ under vit snö, måste ses!

Lördag. Herregud vad skönt! Denna vecka har varit hård och stressig, men mycket rolig. Jag har haft teater/musikal/sång träning alla dagar förutom igår. Så det har varit mycket träning och sena kväller. Visst, det är lite jobbigt. Men man måste ju offra och kämpa lite om man verkligen vill något. Så för min del så gör det inte så mycket att det blir lite stressigt och tight i schemat. Den närmaste produktionen som ni kan komma och kolla på är Grå själ under vit snö, som har premiär på onsdag den 25/3 kl 19.00 på DuD i Storablå i Katrineholm. Det är en akt, fri entré, och det är endast en föreställning så ta chansen att komma och kolla om ni har möjlighet!Igår var jag på bio, Pettson och Findus och glömligheterna. Och nu kanske ni tänker att "Jaha, var han med sin lillasyster" Men nej, så var inte fallet. Jag var med några kompisar i min ålder. Det var JuliaT som drog med oss på den, och ja, vad ska jag säga. Det var inte värt pengarna, men det var trevligt att träffa lite folk iallafall. Sen åkte jag och Emil hem till JuliaT och kollade på film och myste. Vi skulle kolla på skräckfilm, men efter 2.22 min så hackade den. Så vi fick kolla på den animerade Rödluvan istället, och det gick också bra för den är hur kul som helst.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Det blir nog att pärla lite, jag göra svampar till alla i min teatergrupp som vi har som maskotar. Sen ska jag ju kolla på ROBINSON 2009, kl 20.00. Herregud, det får man ju inte bara missa.

Och vet ni? Jag fick ett mail idag om att jag hade vunnit en tävling. Hihi! Jag har vunnit te. Det tycker jag är jättekul! Jag brukar aldrig vinna. Jag har bara vunnit en gång förut, men då vann jag en kuvertväska. Men nu vann jag ju något som jag har användning för eftersom jag dricker väldigt mycket te.

Ha det bra / Joakim

My lovely friends!

Nu har jag inte uppdaterat på typ en vecka, fy Jocke! Men jag tänkte ta en liten reumé om vad jag har gjort i helgen och idag.

Fredag:

Jag träffade hela stora gänget hemma hos Evelina, och vi hade väldigt mysigt. Vi lekte en lek som gick ut på att man skulle slå varandra på händerna så hårt som möjligt, och den oms stod ut längst vann. En sjuk lek, men rätt kul ändå. Om ni vill se en film när vi lekar den kan ni gå in här.


<3


<3


<3
Jag älskar verkligen mina underbara kompisar. Bilder lånade från JuliaW.

Lördag:

Under dagen slappade jag och gjorde klart min engelska uppsats. Senare på kvällen kom delar av de lilla gänget och kollade på Melodifestivalen med mig, och åt lite tacos. Och jaa! Jag tycker det var bra att Malena Erman vann, gillar också Caroline af Ugglas väldigt mycket. Under kvällen så myste vi och lekte lekar, mycket skojj. Sen sov Emil hos mig.


<3


<3


<3


<3

Söndag:

Japp, Emil sov ju som sagt hos mig, och detta för att han och jag tog tåget upp till Stockholm för att jag skulle gå på en provfilmning, så han fick hänga med, vilket jag är tacksam för. Vi hade roligt, och vi åt glass på vägen hem, en Ben and Jerry´s.
-

Nu har jag nyss kollat klart på Ballar av stål, vilket jag tycker var väldigt roligt! Så nu ska jag gå och lägga mig!

God Natt / Joakim

Intagningsprov

Sorry för dålig uppdatering, men igår var jag jättetrött för att jag hade varit på intagningsprov på De geer gymnasiet i Norrköping, teaterinriktning. Så jag var helt slut och kände mig inte helt på topp. Specielt inte efter att ha haft musikallinjen också senare på kvällen. Men det gick bra och nu är jag pigg igen.
Japp, intagningsprovet alltså, det började med en timmes lektion där det mycket handlade om att uttrycka känslor och improvisera. Det var kul att hoppa runt och bara vara den man ville. Men att improvisera var lite svårare när man inte känner människorna som är där. Sedan väntade jag två timmar och femtio minuter, sen var det min tur att göra min monolog om kontroll, jag tycker det gick bra, så nu får vi hoppas att de gillade det också. Sedan fick man läsa en svår och krånglig text och så intervjuade de mig. Sen var jag klar för dagen och jag, Linus, Hanna och Anton gick till MAX och åt lite hamburgare, sen tog jag bussen hem och gick på musikallinjen.

Idag har jag bara varit i skolan, och sen gick jag till Kristina och åt lite mat och kollade på hennes och hennes mans nya lägenhet. Efter det gick jag till Kulturskolan där jag och tre till ska träna en pjäs som går under arbetsnamnet Syskonkärlek, men den kommer dock inte heta det sen. Idag var det första gången, så vi läste genom manuset och prövade en scen. Manuset är fantastiskt och det är så djupt, och ibland får man tänka till för att förstå varför en viss person gör så eller varför den säger så. Det är Jenny som har skrivet manuset, och hon regiserar även hela föreställnigen.

Nu kollar jag på Desperate Housewives och dricker te.

Ha det bra / Joakim

Vinnaren är...

...Mariah N. Grattis!

Nu ska jag sova!, god natt!


Sarah Dawn Finer var mycket bra ikväll.
Och Caroline af ugglas.

Friday.


Det blir JuliaT hos Emil och sen sova hos JuliaT, kommer typ cykla en halv mil i den mörka natten. Det blir great!
Ha en fin fredagskväll!

Vad är barock?

Halloj!

Nu sitter jag i datorsalen och tar det lugnt. Vi hade ingen spanka idag så vi fick håltimme. Jag har bara matte och bild kvar idag. Jag har alltid tyckt att bild varit tråkigt, men nu står jag och målar vid stafli och med kål, och det är jättekul. Så jag ser verkligen fram emot bildlektionen.

Senare idag ska jag på sånglektion. Och efter det ska jag vara konfrancier på en tillställning som heter BA-ROCK. Som tar upp ordet barock och man ska få fram olika förklaringar om ordet barock. Och ska även framföra en monolog om kontroll. Jag brukar alltid vara pirrig när jag ska göra den monologen, bara för att den är så annorlunda, men nu känner jag mig bekväm i den och jag ska även framföra den på måndag då det är intagningsprov på De geer, så jag tar detta som en träning, och en chans att rätta till fel och sånt.

Vad är barock för er?


Är detta barock?

Nu ska jag springa iväg och ha lite matte.

Ha det bra / Joakim

Älskar mina hemmafruar...

...alltså jag menar Gabriell, Bree, Edie, Lynett och Susan. Ikväll var det äntligen premiär. Jag har längtat som en tok. Och nu är de äntligen tillbaka. *Hoppar upp och ner*
Nu ska jag gå och lägga mig, uppdaterar inte förrens imorgon kväll. Jag har teater på eftermiddagen så jag hinner inte blogga.

Glöm inte delta i tävlingen här!

God natt / Joakim

Ännu ett följ-oss-på-jobbet-program


Personalen man kommer få följa i Stockholm:Arlanda. Bild från tv3.se

Just nu sitter jag och tittar på Project Runway och i reklamen så visade de en vinjett för ett nytt prgram som ska börja på TV3. Och just dettta prgram heter Stockholm: Arland. Jag säger bara what? Ska det komma ett nytt program där man får se hur folk jobbar på sin arbetsplats. Först kom Färjan och det var jag skeptisk till, sen kommer detta. När ska alla dessa reality-serier sluta. I och för sig gillade jag Färjan, och jag hoppas för programets bästa att jag kommer gilla detta också. För jag orkar inte med fler onödiga och tråkiga program. Stockholm: Arland har premiär torsdag 5/3 kl 20.00 på TV3.
Jag tänker kolla in det med en förväntande och skeptisk känsla.
Hur känner ni inför detta program?

God natt / Joakim 

Hon fyller mina öron...Måndag, det betyder ny skolvecka och musikallinjen. Båda delarna gick bra, och nu är jag trött och varm. Har suttit framför brasan en stund och druckit en varm kopp te för att nu har ju snön kommit igen som ett brev på posten, ett tråkigt brev. Så jag frös. Usch. Men men, det är bara att börja om igen och pulsa i snön.
I flera dagar nu har jag gått runt och lyssnat på Lady Gaga och The fame. Gud så bra. Älskar den.

Ikväll börjar ett av mina favoritprogram som ger så mycket inspration, Project Runway med Heidi Klum. Det ska bli väldigt kul. Kl 22.00 på TV3. Glöm inte kolla det.
Ha det bra / Joakim

Helt fantastisk och superbra!Bilden får tala för sig själv. Igår var jag på bio med JuliaT, vi gick på "Män som hatar kvinnor". Och jag säger bara gud vilken bra film, jag tycker den är bland de bästa svenska thrillers som gjorts. Nomi Rapace gör en superbra roll som Lisbeth Salander, och Michael Nyqvist är fantastisk om Michael Blomqvist. Jag har inte läst böckerna, men det behövdes inte för att filmen var skitbra. Vill nästan gå och se den igen. Musiken i filmen tycker jag var som i en amerikansk film, och det som var så kul var att den var 2h och 32 min, så man behövde inte känna att "Nej, typsikt nu är den snart slut." Rekomenderar den starkt.

Idag ska jag göra lite läxor och fixa lite. Ska nog försöka umgås med någon kompis också. Och man får ju inte glömma att ikväll är det Gossip Girl och Mia och Klara.

P.S Glöm inte att medverka i tävlingen här.
Ha det bra! / Joakim
RSS 2.0