Nyköpingshamn

Morsdag. Denna dag då vi sätter mödrarna i fokus. Och jag måste säga att denna dag har varit väldigt avslappanad. Det har varit en riktig familjedag. Mamma, jag och mina systrar har spelat krocket, boule och badminton. Vi har också bara legat och solat och tagit det lugnt.

På eftermiddagen åkte vi till farmor och farfar för att äta lite middag och fira mödrarna i sällskapet. Det var meningen att vi skulle äta efterrätt hemma hos farmor och farfar, men eftersom det var så fint väder tog vi bilen ner till Nyköpingshamn där vi åt glass och gick runt och njut i kvällssolen och kollade på båtar. Jag gick runt och fotade lite med min nya kamera som jag fick som en tidig födelsedagspresent. Så jag tog lite kort på Jossan och Julia, bland annat när de lekte lite i lekparken vid vattnet. Mycket mysigt måste jag säga. Jag gillar dessutom att gör lite spontana saker. Så visiten vid hamnen föll mig i smaken.









Nu ska jag dricka upp mitt te och sedan gå och lägga mig. Och imorgon hoppas jag på lika fint väder som idag.
God natt!
Joakim

Mammas dag

Idag är vi glada för att idag är det soligt och framför allt, det är morsdag. Grattis till alla mödrar ute i världen. Nu ska jag sola järnet tills vi ska åka till Nyköping och fira mamma och farmor.

Här är två bilder från i fredags med min kära vän Emil:





Ha en bra morsdag!
Joakim

Nu kör vi!

Herregud!! Vilken dag, jag är helt kär i solen. Imorse när jag vaknade bestämde jag mig att innan jag ska in till stan ska jag bara ligga och lapa sol och läsa, göra korsstygn, dricka vatten och bara ta det lugnt. Och framför allt försöka få ett brunt fint lager på min bleka kropp. Så jag steg upp med riktning mot solskyddsfaktorn, och fast jag hatar att smörja in mig så gjorde jag det, och ordentligt. För något jag hatar med är att få klåda och bli illröd. Så nu sitter jag här, har precis ätit en uppfriskande frukost och jag är helt lyrisk. Jag vet inte vad det är med mig idag, jag är bara glad. Och det är ju positivt.





I eftermiddag tar jag bussen in till stan för att göra de sista två föreställningarna av Vincent i Vattentornet. Det är lite sorgligt. Men så är det ju med allt- det finns ett slut.

Men nu ska jag återgå till min vän solen och vi ska ha det sååå bra.
Ha det bra!
Joakim

Råsy

Då var det kväll och det är dags att gå och lägga sig. Men jag tänkte att jag slänger in ett inlägg om hur min dag har varit.
Vi hade bara tre lektioner idag, vilket var för att det var fotbollsturnering på Backavallen där ett lag från våran skola medverkade, så därför fick vi åka ner och kolla på matcherna på eftermiddagen. Det var faktiskt min skola, eller Joppe och Anna, som arrangerade turneringen. Och det roliga är att Nyhem, som skolan heter där jag går, vann alla sina matcher, plus finalen. Så det blev att ta hem buckan till skolan. Vilket är jättekul.

Jag hade även en föreställning av Vincent. Och idag var jag riktigt nervös, för idag var min familj där och kollade. Och det tycker jag alltid är nervöst. Men det gick bra och jag är nöjd med min insats för att vara första föreställningen efter uppehållet från helgen.

Idag insåg jag att jag vill ha bra betyg i syslöjd. Och om jag ens ska ha en liten chans så måste jag göra klart mitt speciallarbete, vilket jag inte har kommit långt med. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag måste typ stresssy under nätterna och på alla lediga stunder, för jag SKA blir klar med min t-shirt med korssygn på. Hoppas jag hinner.

Nu ska jag försöka komma isäng, men jag tror faktiskt att jag ska ta ett varv med korsstygnen innan jag somnar.
God natt!
Joakim

Mini-pc I LIKE

Norrköping med pappa idag. Jag köpte en av mina saker som står på min önskelista. En mini-pc faktiskt. Och jag är jätteglad. Tänk så mycket jag kommer kunna blogga nu när jag är ute på stan eller sitter någon annanstans där det är problematiskt att ta med sig en stationär dator.

Nu ska jag dricka te och titta Desperate Housewives.


Mini-pc med webbcamera I LIKE VERY MUCH.

Ha det bra!
Joakim

Sol, Sol och åter Sol

Jag blir så glad av soliga dagar. Idag var skolan väldigt slapp, alla har typ slutat anstränga sig. Till och med lärarna har börjat ta det mer lugnt. Vilket är mycket skönt, för då får man vara ute och sola på lektionerna istället. Efter skolan drog jag ner på stan med några trevliga människor. Jag åt glass och vi njöt i solen. Nu sitter jag här och nördar vid datorn, vilket är helt idiotiskt när solen skiner och det är supervarmt ute, men är man besatt av sin blogg så är man.


Snygga JuliaT.

Nu ska jag nog gå och duscha. Och sen ska jag se på Project Runway och Boston Teparty som har säsongspremiär ikväll på Kanal5 kl 21.55. Filip och Fredrik är sköningar.



Ha det bra!
Joakim

Solig morgon

När man är trött och seg och stiger upp ur sängen blir man väldigt deppig och nere om man möts av ett dåligt väder. Men idag var det icke så. Solen bara stålade och himlen var helt blå. Även om inte solen hade vaknat helt så kände man värmen genom fönstret ändå. Och det var något konstigt imorse. Jag var inte jättetrött när jag skulle upp. Eller så var jag väldigt hård mot mig själv, för jag gick upp nästan på en gång efter att mamma hade väckt mig. Vilket är toppen för att vara Jocke, jag brukar annars somna om eller ligga kvar och dra mig hur länge som helst. Men jag vet inte, jag känner mig pepp idag.



Nu måste jag gå och fixa mig lite för att hinna med bussen. Eftersom det är soligt och fint idag så tar jag blåa chinos och en rödrandig skjorta.

Ha en bra dag!
Joakim

Söndagskänsla


Detta är mer fredagskänsla än söndagskänsla.

Jag för ursäkta för dålig uppdatering igår, men gårdagen var lite omtumlande på olika sätt, vilket jag inte vill ta upp här. Men det var också en trevlig dag, JuliaW var här och vi kollade på fotboll. Vi gick väldigt mycket också, eftersom vädret var rätt så bra så tog vi många promenader. Till kvällen kollade vi på Robinson och moffade chip och dip med melon.

Idag har jag den där söndagskänslan i magen. Liksom man känner sig mosig, och typ ångest för måndagen. Men det måste jag tänka bort nu. Kl 16.00 och 19.00 har jag Vincent-föreställning och då måste jag vara pepp. Så nu ska jag äta lite för att få upp energin. Biljetter till föreställningen finns att köpas på plats vid Vattentornet.

Ha det bra!
Joakim

Summer soon



Nu är det dags för fotboll med JuliaW.
Joakim

Då är vi igång!

Nu har premiären av Vincent gått av stapeln. Det var nästan fullsatt i det Gamla Vattentornet, vilket var mycket roligt. För min del kändes det som att jag gjorde en bättre insats på genrepet än vad jag gjorde idag. Men helheten var mycket bra. Alla är så himla duktiga. Vi avslutade kvällen med att litet party i en skolkorridor där vi satt på rad och drack cider och åt chip och godis. Mycket mysigt.

Fotograferingen med Frotté idag gick mycket fort. Vi tog några bilder och sedan var det över. Alltså, jag tycker det är kul att bli fotad, men jag får aldrig till något fint smile, eller någon fin pose. Och dessutom ser det alltid ut som att det är jättemycket finnar i mitt ansiktet. I och för sig är det ju det. Men det tynger liksom ner hela bilden. Men man kan ju hoppas på lite redigering i datorn.



Nu ska jag sova. Imorgon är det ingen föresällning så då är jag ledig.
God natt!
Joakim

Fotografering och premiär

Nu åker jag in till stan med bussen för att först bli fotograferad för Frotté och sedan gå till Vattentornet där vi idag har premiär av Vincent. Jag är inte så jättepirrig just nu, men det kommer nog sen innan vi går in i tornet.
Jag bloggar mer när jag kommer hem om hur fotograferingen och premiären gick.


En bild som visar hur helcrazy jag är som sitter vid datorn 9 minuter innan bussen går.

Ha det bra!
Joakim

Kevin Borg blir Troy Bolton



Den 26 september har High school musical nypremiär på Göta Lejon. Men det har skett en stor förändring i ensamblen. Nämligen att den nya Troy Bolton är självaste Kevin Borg. Kevin Borg vann Idol 2008 och har nyss släppt sitt debutalbum. Jag är lite skeptisk till hans medverkan, men jag tror han kan överaska. Han har faktiskt varit med i uppsättningen av Jesus Christ Superstar på Malta där han spelade Judas. Han var även med i Oliver Twist där han gestaltade Oliver. Men med tanke på hans charm tror jag att han kan göra Troy Bolton bra. Den som tar sig en titt på Göta Lejon i höst får se.

Joakim

I´m in love with a fairytale



Idag har jag hunnit med att repetera Vincent, gått på ett trevligt släktkalas, haft generalrepetion av Vincent som gick mycket bra och alla var väldigt dukitga, blivit förälskad i låten Fairytale och fått ett sår i näsan.

God natt!
Joakim

Repetion-Kalas-Generalrepetion

Nu ska jag åka in till stan för att repetera Vincent. Jag kommer hålla på till eftermiddagen, och sedan åker jag ner till Djulö där det är kalas för mina sysslingar. Efter det åker jag tillbaka till Vattentornet och har generalrepetion av Vincent. Sedan kommer jag hem igen. Så det blir en lång och rolig dag. Jag bloggar mer ikväll.


Mycket repetion med Vincent-gänget idag.

Joakim

Önskelista



Detta står högst upp på min önskelista just nu.
Det blir till att spara!
Joakim

Vilse i skogen vandrar han omkring

Orienteringsdag. Det finns ett ord. Nöjd.
Ja jag måste faktiskt säga att jag är nöjd med min tid. Jag sprang på 80 minuter och fick alla rätt på de 12 kontrollerna som var utsatta. Jag teamade med några härliga tjejer. Så det gick bra. Men min byxa gick sönder när jag skulle häva mig över ett träd som hade fallit och då fastnade byxorna i en liten grenbit och revs upp. Attans. Men det syr man ju ihop lätt med lite nål och tråd.


Efter 80 minuter i skogen ser man ut så här.
Shit, ser ni! Mitt hår är megalångt. Jag hatar det!

 Och Snälla! Glöm inte att rösta på mig i veckansblogg tävling här! Jag vill ju vinna!

Nu ska jag fika.
Joakim

Rösta på mig

Nu har jag blivit utvald som en av finalisterna i veckansblogg hos Ävelicious. Och jag skulle bli jätteglad om ni röstade på mig. Jag har NR.1. RÖSTA! HÄR! Jag vill vinna!

Nu ska jag sova, jag har orientering imorgon. Så jag måste peppa nu.
God natt
Joakim

Intervju på Katrineholms kuriren

Idag har det varit en helt vanlig dag i skolan med nuförtiden slapp lektioner. Efter skolan åkte jag till Katrineholms Kuriren och Catarina Nitz för en intervju om min kommande filmmedverkan. Det gick bra, och jag tyckte det var väldigt roligt. Och hon sa att det skulle komma i tidningen imorgon. Så det får man hoppas på, för det skulle vara väldigt kul. Men redan nu kan man gå in på Katrineholms kuriren där det finns en liten artikel att läsa.

Nu ska jag ta tag i städningen av övervåningen, vilket är mindre roligt. Sedan ska jag belöna mig själv med att kolla på TV och sitta vid datorn.

Ha det bra!
P.S Tack för alla fina kommentarer.
Joakim

Joakim är glad!

Nu ska jag berätta en nyhet som jag är extremt glad över. Och ni som har följt min blogg kan kanske ana vad det kan vara. Från ungefär februari har jag åkt upp till Stockholm titt som tett och gjort provfilmningar för en långfilm som heter Tusen gånger starkare. Och jag har liksom försökt tagit det som det kommer, och varje gång som jag har gått vidare har jag blivit jätteglad. Och för en vecka sedan var jag uppe på den fjärde provfilmningen, och det gick väl ganska bra tyckte jag. Jag var inte riktigt lika nöjd med min insats som jag har varit de andra gångerna. Men så händer det fantastiska, regisörren ringer upp mig på torsdagen och säger att jag har fått en roll. Alltså det är helt otroligt. Jag blev helt paff och började hoppas runt. Jag bad till och med min syster att gå ut för jag ville hoppa i sofforna. Det kändes som att det aldrig kunde hända mig, men nu vet jag att det kan det. Och det gäller bara att kämpa. För om man verkligen vill något så kan man genomföra det.

Jag som var orolig för sommarjobb, nu har jag ett heltidjobb under hela sommaren vilket är fantastiskt. Och lite läskigt. För jag ska bo för mesta dels själv i en lägenhet i Stockholm, och bara komma hem under helgerna. Det kommer att bli en stor och härlig erfarenhet. Och en ny grej att skriva in i CV:et. I lördags var jag uppe i Stockholm igen och träffade de flesta ungdomar som har en framträdande roll i filmen. Och alla verkar jättetrevliga, vilket gör det ännu roligare. Jag ser verkligen fram emot denna sommar. Något som är lite tråkigt är att jag inte för klippa mig innan inspelningen. Och jag som är så långhårig. Usch!, men vad gör man inte för konsten. Jag tänkte att jag kommer avslöja min roll och lite annat gott senare. Vill ju hålla lite hemligt. Men ett som är säkert är att jag kommer blogga rejält mycket i från Stockholm, och informera vad som händer under inspelningen. Lite backstage. Jag har faktiskt tänkt att köpa en mini-pc. Är det någon som har ett förslag på någon bra?


Jag har en roll i filmatiseringen av Christina Herrströms bok Tusen gånger starkare.


Nu ska jag ta det lugnt inför kvällen då det är redovisningskväll på min skola. Jag och mina kompisar har gjort en nutidorigentering som föräldrarna ska få svara på.
Ha det bra!
Joakim

Anna Book är patetisk



Jag satt just och kollade på Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show. Och då skulle deltagarna göra en utmaning som bestod utav sumobrottning. Och då skulle Anna Book  och Dogge tävla mot varandra. Och plötsligt hör man ett knak från Annas nacke. Hon går iväg och börjar storgråta och säger att det gör jätteont. Det kan jag förstå mycket väll. Men när hon sedan kommer med kommentaren att Dogge gjorde det med flit blir jag skitarg. Herregud kvinna! Det är väl klart han inte gjorde det med flit, han tävlade bara och då kan vad som helst hända, och just i denna tävling råkade han skada hennes nacke. Dogge själv kommenterar att det absolut inte var med meningen. 
Jag är så jäkla trött på Annas tjat hela tiden. Innan hon åkte ut första gången smörade och grinade hon så mycket så att hon fick komma tillbaka. Och nu när hon väll är tillbaka håller hon på som en barnunge. Jag tycker Anna Book är patetisk.
Men man ska ju alltid försöka se de bra sidorna hos en människa, så Anna. Du får en chans till att visa att du inte är så vek som du utger dig för att vara. Shit, typ första gången jag är kritisk mot någon på detta sätt.

God natt!
Joakim

Vi har så himlans kul!

Jag är väldigt trött och ska gå och lägga mig nu. Men jag vill bara lägga in en bild på några av alla sköna och härliga människor från Little shop of horrors-gänget. Bilden får representera hur roligt vi har det och hur duktiga ALLA är.



God natt!
Joakim

Vincent- Hur kan det finnas liv om det inte finns död?

Den 22 maj kl 19.00 i Gamla vattentornet i Katrineholm är det premiär för "VINCENT- hur kan det finnas liv om det inte finns död?" med Teater Orka. Biljetterna har släppts på Spelhörnan på Kvarnen i Katrineholm. Så skynda att köpa biljetter till någon av de sex föreställningarna. 

Här är bilder från repetionen idag:






Regissör: Jenny Wistbacka
Producent: Annicka Halvarsson
Skådespelare: Anna Gustafsson, Joakim Lang (jag), Rodi Ellilä, Ellinor Linder.
Musiker: Anders och Karin Bergfjord.

Alla bilder är tagna från Jenny.

Rösta på Bella!


Isabella Persson.

Jag fick nyss veta att Isabella Persson med i en sing and songwriter tävling där Amy Macdonalds väljer vinnaren, och den vinner en ettårigkurs i låtskrivning i London. Isabella går på min skola och hon är väldigt duktig på både sjunga och att skriva. Hon är en toppentjej och förtjänar en stor och bra karriär. Därför tycker jag att alla ska gå in här och lyssna på hennes egenskriva låt och rösta. Rösta!!!
Ni kan även besöka hennes MySpace-sida här.
RSS 2.0