Lantbo blir stadsbo...för en sommar i alla fall

Det är så coolt, att en liten lantlort som jag får komma upp till Stockholm och bli stadsbo över en sommar. Och samtidigt göra det roligaste jag vet.

Alla vi ungdomsskådespelare som medverkar i Tusen Gånger Starkare får under detta sommarlov vara med om ett otroligt äventyr. Vi får lära känna nya människor och vi får erfarenhet i branchen. Och framf'ör allt får vi ett fantastiskt och speciellt sommarlov. Jag tänkte berätta min historia om hur det var att komma upp till huvudstaden och få provfilma och hur det sedan  har artat sig under sommaren.

Hela min resa började i februari när jag såg en annons om att de söktes ungdomar till en långfilm. Jag tänkte att det är väl lika bra att söka och sen får man se hur det går. Och så det gick, jag fick komma på fyra provfilmningar och sen ringde Peter och hade det för mig ofattbara meddelanet om att jag hade fått en roll. Jag bad min syster gå ut hur huset för jag var tvungen att hoppa lite i soffan. 

Mitt uppe i allt började tankarna fara runt om hur det skulle gå i sommar. För för min del fanns det en praktisk del som jag var tvungen att lösa. Jag bor nämligen inte i Stockholm, och därför var jag tvungen att hitta någonstans att bo. Jag var beredd och ge allt för att få göra denna film. Så tur som jag hade så har jag en släkting här som har varit mycket snäll och låtit mig bo innerboende hos henne nu under sommaren. Det är så skönt när något så stort går att lösa så lätt. Och detta har betydigt en väldigt stor förändring för min del. Jag har fått ställa om mig från lantbo till stadsbo vilket var lite svårt i början. Men som tur var har jag fått mycket hjälp av mina kära kollegor att lära känna Stockholm. Det har även betydigt att jag var tvungen att flytta hem-ifrån. Vilket till en början var väldigt svårt. Men nu är det väldigt skönt och jag ser inte något negativt i det.

Denna filminspelning har drygt fyra veckor kvar av sig. Och jag verkligen njuter. Jag tycker det är så kul. Det är så underbart att man får jobba med något man älskar i en hel sommar. Visst är det slitit i mellan åt. Men det glömmer man bort för allt är så himla roligt. Jag kan bara säga att jag ångrar ingenting och jag är grymt glad att jag har lärt känna alla underbara människor som jobbar med TGS och att jag har fått denna chans. Efter denna sommar återvänder jag till landet. Men ni ska veta att det alltid kommer bo en liten stadsbo i mig efter denna underbara  sommar. Och jag kommer komma tillbaka hit, för det är något visst med Stockholm. Nu tycker jag att alla på TGS ska ha så roligt som möjligt och njuta av de sista veckorna. Tack hittentills.

Joakim Lang

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0