Två liftar och en sightseeing senare

Vi börjar detta inlägg med att snurra tillbaka tiden till efter gårdagens föreställning då vi behövde skjuss till Visby för att inte behöva vänta i skogen i en och en halv timme. Vi tar fram våra charmiga jag och börjar flöta med teaterbesökarna om skjuss, den ena efter den andra säger att de inte ska åt det hållet eller inte har plats i bilen. Vårt sista hopp hänger på en tjej med en liten vit bil, vi frågar henne snällt om vi får åka med, och hon ska dessutom åt samma håll så var får skjuss enda till campingen.

Ja, okej tillbaka till dagens bravader. Imorse fick vi lite panik då vi tyckte vi gick upp i tid, men när vi står och gör våran frukost märker vi att tiden rinner iväg, vi har vid detta tillfälle endast börjat koka vattnet till vår Oboy vilket tog ca 20 minuter. Men i alla fall, allt packat och klart och vi springer ut till vägen för att möte bussen som skulle ta oss till Burgsvik. Efter 40 minuters väntan vid busshållsplatsen ringer vi trafikupplysingen som upplyser om att vi missade den med tre minuter. Tusan! Vad ska vi göra?, nästa buss går 18.00. Om vi kunde ta oss till Hemse, kunde vi åka vidare därifrån till vårt slutmål för dagen enligt kvinnan i telefonväxeln. Så sagt och gjort, vi måste ta oss dit. Emil tar fram papper och fattar pennan och skriver HEMSE om stora bokstäver på. Nu är det bara att börja lifta.  

Efter cirka en timme stannar det en vänlig kvinna som kommer i motsatt riktning, men vänder sin bil vid oss. Hon öppnar rutan och säger på bred gotlänska "Jag såg er förut, och så skulle jag och tanka i Klinte, men så tänkte jag att jag åker tillbaka och kollar om ni är kvar. Så hoppa in vettja". Denna kvinna var verkligen urgullig. Hon skjussa oss till och med på en sightseeing längs havet på östra kusten där vi såg Karlsöarna på nära håll. Det var verkligen snällt av henne att ta oss dit för annars hade vi verkligen missat något.

Tillslut kom i till Hemse, där bussen kom med oss på plats i rätt tid och tog oss till Burgsvik där vi är nu. Här är det litet, men väldigt fint. Om det hade varit en fin dag hade det varit hur mysigt och fint som helst att sola och bada vid stranden. Men icke då, idag var vi med om veckans första regn. Det blev en stört skur på ca 20 minuter, sen var det över. Nu får vi se hur det blir imorgon. Verkar som att det ska regna rejält. Men man vet aldrig här på Gotland.

Vi vill dessutom säga TACK till dessa två fina människor som lät oss åka med de. Vi sänder en stor tanke till er.Joakim och Emil

Kommentarer
Postat av: Mamma Lang

Kul att höra infrån er. Hoppas ni slipper regn!_Ha kul,sköt om er.

2010-07-29 @ 09:30:01
URL: http://laang.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0