InlåstJag blir så deprimerad. Jag skippade Lyxfällan och kollade istället på Inlåst. Det är så hemskt. Några ungdomar som har hamnat i det kriminellasammhället får testa på att sitta i fängelse i 12 dagar. Det är facinerande på ett hemskt sätt att se hur dessa ungdomar beter sig. Man fick t ex se repotage från deras hem där de intervjuade föräldrarna. Och jag tycker det är så strångt gjort av dessa föräldrar att älska sina barn så pass mycket att de orkar ta deras skit. En mamma blev t ex utsatt för grova ord och strypgrepp. Jag förstår inte hur man kan utstå såna grejer. Men på något sätt finns väl den där älskande känslan till ens barn. Det lär nog jag bli varse om när jag skaffar barn. För om det hade varit någon utomstående som hade misshandlat dig så hade du anmält den på en gång. Men när det är någon du älskar, som delar samma blod som du kan man inte göra annat än att älska den i alla lägen.

Samtidigt finns det i mitt bakhuvud att problemen alltid kommer hemifrån. Från föräldrarna, och så är det säkert i vissa lägen. Och då är det föräldrarna som formar deras barn. Och då kan man inte skylla på barnen. För ofta tar man efter föräldrarnas beteende. Då tycker jag väldigt synd om de barn som tvingas bli uppfostrad till något negativt. Om då inte barnet är en väldigt stark individ som orkar stå emot förälderens beteende så dras de själva ned i träsket, omedvetet, okontrollerat.  

Sen finns det ju de ungdomar som hamnar snätt pågrund utav de själv, grupptyck. Men för tusan, kan man inte visa lite respekt till omvärlden. Om inte minst till familjen som har uppfostrat och älskat en med hela sina hjärtan?

Detta är en ett stort och svårt ämne och det är svårt att debattera om detta i ett inlägg som det här, det är så mycket jag vill säga, som jag inte kan få fram igenom skrift. Men just nu jag kan säga att jag tycker Projekt Inlåst är ett bra initiativstagande som ger ett fåtal ungdomar en ny chans. 

Jag vill avsluta första oktober med att säga god natt och att nu är det en ny månad och en ny tid. Det finns nu plats för nya möjligheter och chanser.

Jag älskar er mamma och pappa.

Joakim 


Kommentarer
Postat av: Evelina Didrksson

Jaa verkligen!

2009-10-01 @ 22:50:18
URL: http://eveliinas.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Sv: Härligt :) Jo med mig är det bara bra. Vad har du för dig då?

2009-10-01 @ 23:11:39
URL: http://jenniferbergqvist.blogg.se/
Postat av: Ness

Jamen visst är den :D

satt och kollade på videon jätte länge igår men orkade till slut inte men ska fortsätta inatt tror jag =D

jo det är super med mig börjar bli frisk så det känns underbart, hur äre med dig då :D ?

2009-10-01 @ 23:36:39
URL: http://sness.blogg.se/
Postat av: Hilea

ja en annan ska jobba hela natten

2009-10-01 @ 23:42:45
URL: http://hileasoltun.blogg.se/
Postat av: Belinda

det är något visst med gangster pojkar. kan inte sätta fingret på det men fan, det är hett.

2009-10-02 @ 00:01:51
URL: http://dancemedead.blogg.se/
Postat av: Hanna W

Precis vad jag också tänkte när jag såg Inlåst.

2009-10-02 @ 07:46:54
URL: http://haannaaw.blogg.se/
Postat av: Hanna

Sv: Ja det var så hemskt att se när en av mammorna berättade om hur hon blev behandlad av sin son, det är så svårt att sätta sig in i den situationen.

2009-10-02 @ 08:32:41
URL: http://haannaaw.blogg.se/
Postat av: Mamma!

Och vi älskar dig,ha en trevlig helg.Kram mamma och pappa.

2009-10-02 @ 13:45:57
Postat av: Matilda

Jag spelade in den, ska se på den ihelgen ;D

2009-10-02 @ 18:03:56
URL: http://everythinginmylife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0