Ready to go wild with my hippefriends

Nu var det dags! 70-talsparty väntar. Outfiten är på och peacemärket är målat. Då är det bara partyt som fattas. Det är väl bara att åka! LET´S GO!




My hippesister



Joakim

Förberedelser pågår

Ikväll är det dags för 70-talsparty hos Johanna. Det är ju egentligen inte tillåtet att tala om kvinnors ålder men jag måste gratta Johanna i förskott på hennes 30 års dag. Det ska bli jättekul ikväll. Snart ska jag börja förbereda mig med min outfit. Bild kommer senare. Det blir nog en hippefamiljebild. Toppen!

Joakim
 

Populära muffins

Just nu sitter jag och väntar på att mina muffins ska bli klara. Mamma tyckte de muffinsarna som jag bakade för några dagar sen var så goda så hon ville att jag skulle göra en plåt till. Det är ju alltid kul med posetiv respons. Hörde något om att mormor och morfar var intresserade av en plåt också. Nu medans jag väntar tänkte jag läsa lite manus och sitta och titta när mina muffins sväller och blir klara.


Hoppas de nya muffinsarna blir lika bra som dessa.

Joakim

Underbara människor

Igårkväll/Inatt hade jag världens mysigaste och roligaste natt. Jag var hemma hos Charlie och vi satt hela natten lång och pratade om allt mellan himmel och jord. Den killen gör mig väldigt glad. Imorse bjöds jag på frukost och sen gick vi ner på stan och handlade lite. Sen träffade vi underbara Tina, Fanny, Pierina och Hanna på Café 60. Jag tog en räkmacka och lite te. Det var så mysigt. Och sen så roligt att få träffa några ur gänget. Jag har bestämt att vi måste träffas mer framöver. Saknar er så mycket!


Kära och underbara Charlie.


Fina flickor. Fanny, Tina, jag, Pierina och Hanna.

Joakim

STHLM

Imorse bar det av till Stockholm med Joppe och Anna. Det började med att vi fick stå i tåget hela vägen till Stockholm. Det var helt proppat med folk. Sen strosade vi runt i lite affärer och kollade till stan lite. Vi har ätit gott och fikat. Nu är vi i en lägenhet som Anna har lånat av en släkting, vi håller på att laga lite mat. Ikväll blir det färsk pasta och fläskfilé och sås. Sen ska jag åka vidare till Charlie och umgås med honom och sen sova där. Och imorgon ska jag springa och köpa lite saker som jag har hittat idag. Sen ska vi ta en fika med lite folk från Tusen gånger starkare. Det ska bli mysigt. Tack för en trevlig dag en så länge!


Anna och Joppe.

Joakim

Who care about school when it´s holiday, not me!

Jag orkade verkligen inte med plugget, så jag ställde mig och bakade muffins istället. Det blev bäriga muffins denna gång. Blåbär och hallon. Mycket goda om jag får säga det själv. Emil kom över på ett terep. Mycket trevligt. Nu sitter jag med mamma och kollar på Johan Falk, det blev ettan igen, för mammas skull, hon har nämligen inte sätt den. Sen ska jag ta en till muffins och lite te och kolla på Desperate Housewives.


Färdiga för att gräddas.


Färdiga muffins, direkt från ugnen.


Färdiga att äta!

Joakim

Pluggdag

Jaha, det är bara att ta tjuren vid hornen och börja plugga. Idag blir det första histora, matte och skriva teaterdagbok. Och sen ska jag plugga manus till Musikalkavalkaden den 23 november. Just nu känns allt väldigt tungt och jobbigt, men jag vet att när jag är klar kommer jag vara väldigt stolt över mig själv. Så det är bara att börja!


Jacob Eklund och Mikael Tornving.

Men senare idag ska jag försöka komma ut och hitta på något!
Föresten, igår såg jag Johan Falk, den första filmen. Jag tycker den var jättebra, mycket action och roligheter. Dessutom spelar Mikael Tornving en allvarlig roll för en gång skull, och det är väldigt kul att se.

Joakim

Puh

Jag är död. Död i huvudet. Oinspirerad och trött. Tankspridd och fylld i hjärnan.
Jag hatar telefonen och dess klingande signal som bara ringer och ringer, och aldrig är det till mig. Jag blir deprimerad.
Jag känner att detta inlägg är brutalt nedstämmande och negativt. Men jag känner att det får vara det på en söndagskväll.

Joakim 

Jag är kär

Jag är lyrisk, kär, glad, ja allt man kan vara när man har sätt Hairspray. Den var sååå bra!!! Jag tänkte limma fast mig i stolen efter föreställningen så jag skulle kunna sitta kvar där och kolla hela hösten. Men usch, shit vad bra det var. Jag fick rysningar hela tiden. De var bra sång, dans och agerande. Hela kitet vilket är fantastiskt. Helena Bergström var suverän, så bra, och snygg. Rolf Lassgård var bland de roligaste i föreställningen, och han var också fantastisk. Morgan Alling stod nog för de mesta skrattanfallen tillsammans med Rolf. Sen har vi en för mig okänd med väldigt duktig kille, Alexander Larsson, superduktig. Även Jessica Heribertsson var väldigt bra som gjorde en underbar rolltolkning av Tracy. Men samtidigt måste jag säga att hela ensamblen gjorde hela föreställningen helt magiskt! Alltså det här var nog den bästa föreställningen jag har varit på. Gud, jag kan liksom inte smälta att den är slut, även fast det var flera timmar sen.
Gud vad jag vill se den igen, jag bara måste! Hairspray är superbra!!!!



Joakim

STHLM is waiting

Jag känner nostalgi, nu sitter jag på tåget till Stockholm med Jossan. Ikväll ska vi gå och se Hairspray. Det ska bli jättekul. Gud jag har gått och väntat hela veckan. Det ska bli så kul att se Rolf Lassgård som kvinna och Helena Bergström som bitch. Jag rappoterar imorgon om hur det var, men jag tvivlar inte på att den är dålig. Imorgon går tåget hem kl 06.30, och sen igång med skolan. Det blir en hård dag, men just det, det är ju fredag imorgon. Gud, då är det ju lov snart. Wie! Det ska bli så skönt!


Syskona Lang ska göra Stockholm osäkert. (Ta det lugnt mamma, skoja bara ;D)

Joakim

-

Hippie=PARTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Joakim

Sushikille

Idag har jag ätit sushi. Eller i alla fall två olika sorters sushibitar. Det var hyffsat gott, så jag kan nog tänka mig att äta det igen. Men då måste jag ha många bitar, för mätt blir man inte bara på några få bitar som man kan beställa i menyn.


Jag gillar den med räkan på och den med sjögräs runt. Har de namn?

Det har inte blivit så mycket uppdatering de senaste dagarna, och det ursäktar jag för. Idag var jag på sånglektion, och innan det åkte jag tåg med lite vänner, och Kristina och jag lekte att vi var utbytesstudenter från Èngland. Det var jättekul, för kvinnan som satt brevid oss trodde verkligen på det.

Nu ska jag skriva klart en svenskauppsats och sen ska jag väl försöka göra lite matte. Och efter det blir det Desperate Housewives. Jippi!

Joakim

Gossip girl here I come

Wie, ikväll är det säsongspremiär av Gossip Girl. Det ska bli så kul. Jag har längtat ihjäl mig, men nu är äntligen snygga Serena tillbaka. Maju.



Upp var väldigt bra. Lite sorglig och tänkvärd. Men samtidigt väldigt rolig och gullig. Alla måste se den. Gör det!
Nu ska jag värma mig och dricka te och kolla på Gossip Girl.

Joakim

UPP och fina höstlöv

Solen skiner. Jag är glad. Det är en fin dag. På något sätt är söndagar alltid fina. I alla fall från min synvinkel. Jag vill ut och springa i de färgglada löven och bara kasta upp de i luften och se de falla ner på den fuktiga marken. Men det hinner jag nog inte för idag ska jag på UPP med Emil. Jag hoppas på att den är jättebra, och det tror jag den är också. Ha en fin och solig dag, så hörs vi ikväll.



Joakim

Carpe Diem

Äntligen fredag. Shit vad veckorna går fort. Man hinner knappt blicka så är det helg. Och ingen är gladare än jag. Idag funderade jag på om jag skulle gå och lyssna på Markus Krunegård. Men det blev inte så. Hemmet lockade mer.



Just nu känner jag att fånga dagarna är svårt, de springer så fort.

Joakim

Skogshuggare på promenaden

Idag har jag hittat min perfekta 70-tals outfit inför en fest som jag ska på som har det temat. Det ska bli jättekul. Särskilt när man hittar något som verkligen hör ihop med temat. Det enda som jag är på jakt efter nu är ett par skor, och jag har ett par rejäla doningar på lur. Men får se hur det blir med de. När festen är kommer jag självklart lägga ut en bild på mig som hippie/saturday night fever.


Idag har jag på mig en rutig skjorta från Åhléns, secondhand jeans från Weekday och kängor från Sally. Själv är jag riktigt nöjd med dagens outfit eftersom den känns så höstig och varm.

Nu ska jag gå och plugga lite matte. Usch så tråkigt. Men det måste göras. Tänk om allt vore roligt här i livet, då skulle inte det finnas något roligt tillslut eftersom man skulle tröttna på att bara göra roliga saker. Så jag antar att det bara är att slå upp matteboken och börja räkna.

Joakim

Brutalt desperat efter de perfekta kängorna

Idag har jag färgat håret på någon, jag vill ej tala om på vem jag har gjort det. Eftersom vi skulle färga utväxten så den skulle bli mörk, men det blev nog fel färg, eftersom utväxen blev ljusare. Men jag hoppas att ingen märker vem det är...


Idag hade jag på mig mina svarta jeans från MQ, t-shirt från Local Celebrity, orange sjal från H&M, och supersnygga kängor från Sally.

Jag är brutalt desperat efter ett par såna här kängor. Shit vad jag vill ha ett par. Just nu lånar jag bara de och känner efter av min supersnälla kompis Sally, men hon gillar de lika mycket som jag, så det gick inte att förhandla sig till de..
Så om det är någon som har ett par/ vet vart det finns att köpa så får ni hemskt gärna säga till på momangen.

Nu ska jag dricka lite te och kolla på TV. Sen blir det att gå och lägga sig. Tidig uppstigning imorgon för min del.

Joakim

Noomi Rapace är fantastisk

Flickan som lekte med elden var väldigt bra. Dock inte lika bra som ettan, men det hade jag inte förväntat mig. Fast Noomin Rapace är en av Sveriges bästa kvinnliga skådespelerskor. Vilken insats hon gör. Hon är helt fantastisk. Jag längtar verkligen tills tredje filmen kommer, för denna film kändes som en språngbräda till den tredje. Så den kommer nog vara fullproppad med smaskigheter.


Noomi Rapace är hur cool och bra som helst.

God natt!
Joakim

Flickan som lekte med elden

Förlåt allesammans. Jag har inte haft tillgång till internet på ett tag. Därav den dåliga úppdateringen. Igår var jag i alla fall på musikallinjen och fick reda på att jag ska steppa på ett bord med tre andra, mycket roligt!
Nu ska jag på sånglektion, sen ska jag och mamma gå på Flickan som lekte med elden. Det ska bli väldigt roligt eftersom jag tyckte ettan var fantastisk. Nu hoppas jag på en spännande och bra film med coola och snygga scener.

Joakim

Tankspridd kille säger god natt

Idag har jag bara varit trött och seg och tankspridd. Därför känns det skönt att gå och lägga sig och vakna upp imorgon och känna att världen har många nya möjligheter att bjuda på.

God natt!
Joakim

Filmdag

God morgon! Igårkvällen hos JuliaW var väldigt mysig. Vi kollade på Körslaget, jag älskar Caroline Af Ugglas, sån härlig människa. Vi kollade också på en riktigt dålig B-film som heter Get over it med Kirstin Dunst i huvudrollen. Det blev ganska mycket prat också. Tack för igår JuliaW.


JuliaW gör mig glad.

Idag ska jag ha en filmdag med mig själv. Dricka mängder med te och kolla på Pelle Svanslös och Pippi Långstrump. Jag älskar det.

Joakim

Jag älskar litteraturens värld

Jag tog med mig Ego Woman och gick ut och gick förut. Efter en stund slog jag mig ner på en bänk i solskenet och slog upp boken och började läsa. Jag satt där säkert en timme och kärrade ner mig i boken. Det var så skönt. När jag sen kom hem fortsatte jag att läsa, och nu är snart boken slut. Väldigt tråkigt men sant. Jag tror och hoppas att jag håller på att bli en bokslukare. Jag beundrar verkligen människor som slukar böcker på nolltid och som har stora fina samlingar i deras bokhyllor. Så vill jag också ha det. Jag vill kunna ta in långa och intressanta texter i mig och sen bevara de där och ta fram de när det kommer ett tillfälle. För jag tror att alla böcker bär med sig något budskap som vi alla har användning för förr eller senare.


Ego Woman är intressant och inspirerade.

Nu ska jag äta lite mat tillsammans med min familj och med lite gäster som ska komma till oss. Sen ska jag åka iväg till JuliaW och ha en lite myskväll.

Joakim

Jag saknar min kamera

Nu är det jättefint höstväder ute, solen skiner och löven faller. Jag vill bara ut och ta kort. Men min kamera är i Stockholm. Glömde den där för länge sedan. Jag måste försöka fixa hem den snart. För jag klarar mig inte utan den. Jag får väl gå ut och ta lite kort med vår lilla digitala minikamera.


Slänger in en bild på Emil och mig för att han gör mig glad.

Joakim

Snyggast i Idol

Jag tycker att dessa outfits var snyggast i kvällens Idol. Good work Elin Kling!

Karolina:


Så fräck och cool!

Eric:


Jag vill också ha den kavajen!

Joakim

Blommig blus på Myrorna

Sorry för dålig uppdatering, men idag har jag inte haft tid att sitta vid datorn. Jag hade ju sovmorgon, och det var hur jädra skönt som helst. Sen åkte jag till Norrköping och gick till Myrorna med Anna, Birgitta och Margareta. Vi kollade på kläder till en 70-tals fest som ska äga rum snart. Jag hittade en perfekt blommig blus som jag ska ha till ett par ljusa jeans och lite halsband och ett band i håret. Det kommer bli en snygg 70-tals outfit!

Nu sitter jag och tittar på Idol, jag väntar på Tove och jag hoppas att hon är fantastisk!


Tovis är bäst!

Joakim

Biljetter bokade

Nu har jag bokat biljetter till min syster och mig till Hairspray. Det ska bli jättekul, nu är jag pepp. Jag brukar aldrig göra något med Jossan, så det ska bli kul att göra något syskon ihop. Det var länge sen jag var på musikal nu. Så nu ska jag plugga texter från Hairspray så jag kan sitta och dansa i stolen.

Imorgon har jag kompledigt till ett. Så jag får sovmorgon, vilket är väldigt skönt. Så nu ska jag kolla klart på Inlåst och sen ska jag gå och läsa, och sen sova länge.

Joakim

Min busschaufför är ett sliskigt äckel och jag tror han har en piercing i bröstvårtan

Vissa morgnar som idag måste jag åka väldigt tidigt med bussen och det är nästan alltid samma busschaufför som kör bussen. Jag har lagt märke till hur han beter sig, och det är väldigt äckligt och irriterande. Så här ser förloppet ut när jag stiger på bussen: Jag är gentleman och låter kvinnan som också nu förtiden alltid åker med den tidiga bussen gå först. Eftersom jag står bakom henne ser och hör jag hans snälla blickar och hans trevliga, nästintill sliskiga röst. Han hälsar henne välkommen och hoppas hon ska få en bra resa, han hmmar och mhhar. Sedan kommer jag in och hälsar och säger något i stil med godmorgon eller hej. Busschauffören tittar på mig med en kall och nonchalant blick, sedan klämmer han fram ett hej. 

Alltså för mig gör det inget att han hälsar surt på mig. Men grejen är den att han helt ändrar ton och blick när jag kommer för att hälsa. Han flinar alltid upp sig när tjejer, kvinnor eller damer kliver på bussen. Men sen när en kille, man eller gubbe kliver på bussen kommer The evil look fram. Jag tycker han verkar vara en sån där gubbe som är sliskig och som försöker få så många kvinnor i säng som möjligt. Jag slår vad om att han har en bröstvårtepiercing eller till och med en i ollonet. Jag känner att jag är väldigt grov och anklagande i detta inlägg. Men herregud. Man måste ju få reagera. Och sliskiga och sura busschaufförer som antagligen har en piercing på ett privat ställe gör mig irriterad.


Min busschaufförs utsmyckning under tröjan?

Joakim

  

Bussmirakel

Alltså shit pommesfrites. Idag vaknade jag kl 05.50 och min buss går 06.00, och jag han med den. Det är helt fantastiskt. Men jag stressade som en tok ska ni veta. Men jag han med bussen i alla fall och det är det som räknas. Idag blir en rätt så skön dag, förutom idrotten, för jag tror jag börjar bli sjuk så jag känner inte för att anstränga mig så mycket. Vad ska ni göra idag?

Joakim

Hairspray

Hela kvällen har jag suttit och kollat på biljetter till Hairspray som jag tänkte ta med syrran på. Och shit vad mycket biljetter som är bokade, det är jättesvårt att få en bra plats. Men men, till slut hittade jag två platser som passade. Så jag ska antagligen boka biljetterna imorgon. Wiie, det ska bli så kul. Jag är ett musikalfreak, jag älskar att gå på musikal. Jag vill helst också gå på alla musikaler som spelas. Men det går ju tyvärr inte. Attans!



Nu ska jag gå och dricka te och läsa Carolina Gynnings nya bok.

Joakim 

Julen närmar sig med stormsteg

Igårkväll började jag skriva på min önskelista inför jul. Jag tänkte att det är bättre att vara ute i tid än att komma sista veckorna och inte komma på något, så önskar man sig pengar istället. Vilket jag har gjort i flera år nu. Det är så tråkigt. Det är mycket roligare att få inslagna fina paket än att få kuvert. Dessutom tror jag att min familj tycker det är roligare att ge saker än att ge pengar. Det gör jag iallafall. Jag har därför tänkt att börja shoppa julklapparna tidigt iår. Så det verkligen blir genomtänkta saker. Jag ser verkligen fram emot att börja handla julklappar.

Shit vilket posetivt inlägg detta blev. Men det är tydligen bra att vara posetiv på morgonen enligt Hanna. Om man är posetiv fram till klockan 10.00 på förmiddagen så flyter resten av dagen på. Fast i och för sig har jag inget att vara negativ över idag, så det känns rätt logiskt att vara posetiv.

Joakim

Desperate Housewives

Äntligen! Nu är det dags för säsong 6 att dra igång av Desperate Housewives. Det ska bli så kul, jag har längtat så jäkla mycket efter mina snygga hemmafruar. Snart, kl 21.00 på Kanal5, kör vi!


Snyggingar

Joakim

Jag är lycklig

Idag köpte på Ego Woman! Jag är så glad. Har verkligen längtat efter den. Jag tycker väldigt mycket om Carolina Gynning. Så cool. Och hon är ett konstnärligt geni. Det ska bli en fröjd att läsa hennes andra bok. 

 
Typ spegelvänd

Joakim

Say what?

Inatt var jag helt knäpp. Jag vaknade vid 00.56 och trodde att jag hade missat bussen och fick då panik för att jag skulle missa svenskprovet som jag har idag. En stund senare när jag hade stirrat mig blind på klockan insåg jag att det var natt och det bara var att sova. Någon timme senare vaknade jag och fick för mig att ställa klockan så jag kunde gå upp och laga mat. Say what? Senare vaknade jag igen och insåg även där att jag inte skulle laga mat till någon, så jag stängde av larmet. Fattar ni vilken jobbig och knäpp natt jag haft? Den var sjuk.

Nu har vi precis haft svenskaprov, det gick nog bra..hoppas jag. Vi får väl se. Nu sitter jag och äter en chokladboll på Café Nybryggt. Ska snart gå och byta om för fördjupnings teater. Det ska bli kul!


Idag har jag toppluva. Det är så skönt plus att jag har en bad-hair-day idag. 

See you later!
Joakim

Min inre clownbebis

Min clown är född. Eller lite i alla fall. Idag började vi födda våra inre clowner. Man fick lägga sig på golvet och börja vakna. Sedan skulle man reagera på att man kunde gå, se, lyssna, känna på saker osv. Man skulle också ta på saker och reagera på de. Det var jättecoolt. Man skulle inte spela, utan reagera neutralt. Det var svårt till en början men sen kom man in i det. Jag ser verkligen fram emot nästa veckans teaterlektion.

Idag var det även musikallinjen, och idag började vi med en ny dans. Den var jättekul. Vi började även att sätta ihop föreställningen med ett manus, där jag spelar feminin dansare, sunkig slummenpajas och självsäker, bortskämd snobb. Mycket roligt. Detta kommer bli bra!

Nu sitter jag och kollar på Matakuten och irriterar mig på 50+ tanter som har väldigt svårt att ändra sina vanor till det bättre. Föresten, jag smakade en ny Marabou idag, Crisp´it heter den. Mycket god, men väldigt lik Marabou Degistive.



Joakim

Usch fy och blä!

Usch! Jag orkar inte gå till skolan idag. Är verkligen inte pepp. Dessutom måste jag spring-gå till skolan idag eftesom vi börjar en kvart efter att tåget kommit in på stationen. Det enda som lockar lite idag är att vi ska fortsätta med clowner. Men just nu känner jag att jag inte har hämtat mig riktigt helt efter gårdagen. Det blev ju inte så mycket sömn, men det var trevligt sällskap, och då struntar man i sömnen. Men jaja, antar att jag måste gå till skolan ändå...


Clownlektion från förra veckan

Joakim

Fina som tusan

Vilken helg! Igår kom mina kära Stockholmare till mig här på landet. Vi trotsade vädret och åkte traktor ut till en ladugård och drack varm choklad och åt nybakade bullar. Sen åkte vi till var lokal för kvällen och natten. Där åt vi mat och dansade järnet och sjöng lite kareoke. Mycket kul och mysigt. Dessa fantastiska stockholmare är fina. Fina människor. Denna helg betyder väldigt mycket för mig! Alla kärlek till er!





















Joakim

Party!

Hela dagen har jag hållt på och fixat inför kvällen då mina kompisar från filmen kommer hit till mig på landet. Just nu HATAR jag regn! Jag skulle göra allt för att det skulle vara sol och fint väder. Men om bekant så kan man inte styra vädergudarna. Attans! Nu ska jag fixa till mig själv lite och sen ska jag åka in till stan och möta de.
Ha en bra eftermiddag och kväll, det ska i alla fall jag ha! Så hörs vi imorgon med mycket bilder och roligheter.


TGS! Dock ej alla!

Joakim

Cowboys

Killkväll hos Emil. Mycket trevligt. Vi har bastat och käkat pizza. Vi har cowboy tema. Nu drar grabbarna och jag in till stan. Hörs imorgon!


Joakim

Nybryggt

På fredagar har jag två timmars rast mitt på dagen. Så idag passade jag och min klass på att ta en fika bara ett stenkast från De Geer, ett litet café som heter Nybryggt. Det är så litet och gulligt med svart och vit rutigt golv. Kakor och annat severas på små söta fat. Det bästa med cafét är att det är väldigt billigt. Idag köpte jag en stor hembakad chokladboll för 10 kr. Det får man ju knappt en tidning för idag.



Nu ska jag åka till Emil med massa roliga vänner för en riktig killkväll. Det ska bli kul. Äta pizza, basta och umgås.
Joakim

PING

PING. Jag öppnar ögonen och undrar vad som händer. Det var inget. Somnar om. PING. Men vad fan är det för något. Jag spärrar upp ögonen ihopp om att höra bättre. Tillslut. PING. Jag reser mig upp med en irriterande känsla i kroppen och börjar leta ljud i mitt rum. Var trettionde sekund hörs ett. PING. Jag hittar inte det fruktansvärda ljudet. Jag letar i väskor, lådor, garderoben. Men inget ljud finner jag. PING. "Vad är det för f*cking ljud som låter?" går runt i mitt huvud PING. Jag är djupt arg och irriterad. Och ledsen för att min sömn har förstörts. PING. Jag springer ner till pappa och skriker att han ska ta bort det jälva oväsendet. PING. Då vaknar mamma och fliker in med en kommentar. "Jaha, det är branvarnaren som behöver nya batterier."



Förstår ni vilken morgon jag har haft. Den jävla brandvarnaren förstörde mina sista timmar av min skönhetssömn. Grrr. Brandvarnare är bra. Men inte när de behöver byta batterier mitt i natten. De kan väl vänta tills folk har vaknat. Nu sitter jag i allafall på tågstationen och väntar på tåget fullt påklädd med en stor vinterjacka. Det är mysigt och skönt.

Joakim 

Inlåst



Jag blir så deprimerad. Jag skippade Lyxfällan och kollade istället på Inlåst. Det är så hemskt. Några ungdomar som har hamnat i det kriminellasammhället får testa på att sitta i fängelse i 12 dagar. Det är facinerande på ett hemskt sätt att se hur dessa ungdomar beter sig. Man fick t ex se repotage från deras hem där de intervjuade föräldrarna. Och jag tycker det är så strångt gjort av dessa föräldrar att älska sina barn så pass mycket att de orkar ta deras skit. En mamma blev t ex utsatt för grova ord och strypgrepp. Jag förstår inte hur man kan utstå såna grejer. Men på något sätt finns väl den där älskande känslan till ens barn. Det lär nog jag bli varse om när jag skaffar barn. För om det hade varit någon utomstående som hade misshandlat dig så hade du anmält den på en gång. Men när det är någon du älskar, som delar samma blod som du kan man inte göra annat än att älska den i alla lägen.

Samtidigt finns det i mitt bakhuvud att problemen alltid kommer hemifrån. Från föräldrarna, och så är det säkert i vissa lägen. Och då är det föräldrarna som formar deras barn. Och då kan man inte skylla på barnen. För ofta tar man efter föräldrarnas beteende. Då tycker jag väldigt synd om de barn som tvingas bli uppfostrad till något negativt. Om då inte barnet är en väldigt stark individ som orkar stå emot förälderens beteende så dras de själva ned i träsket, omedvetet, okontrollerat.  

Sen finns det ju de ungdomar som hamnar snätt pågrund utav de själv, grupptyck. Men för tusan, kan man inte visa lite respekt till omvärlden. Om inte minst till familjen som har uppfostrat och älskat en med hela sina hjärtan?

Detta är en ett stort och svårt ämne och det är svårt att debattera om detta i ett inlägg som det här, det är så mycket jag vill säga, som jag inte kan få fram igenom skrift. Men just nu jag kan säga att jag tycker Projekt Inlåst är ett bra initiativstagande som ger ett fåtal ungdomar en ny chans. 

Jag vill avsluta första oktober med att säga god natt och att nu är det en ny månad och en ny tid. Det finns nu plats för nya möjligheter och chanser.

Jag älskar er mamma och pappa.

Joakim 

I´m not a soldier

Äntligen! Jag är nu klar med min lista på vad jag skulle göra idag. Och jag är mest nöjd med städningen då den gav mig lite extra pengar. Sen blev det så fint också, väldigt rent. Jag rensade ut alla lådor och vrår som en tok. Men grejen var den att jag inte visst vart jag skulle göra av allt som jag inte ville slänga. Så jag gick in i min systers rum och placerade ut lite grejer som jag hoppas att hon inte märker att jag har ställt där. Ett mycket bra tips!


Nu när hösten tränger på är det skönt med en sommarbild att beskåda

Föresten tyckte jag att Tove var grym idag i Idol! Nu ska jag titta på Lyxfällan och dricka lite te. Sen ska jag ranta runt i mitt rum och njuta av renligheten och min begåvade känsla för städning.

Joakim

Bedside table with hundreds of memories in

Än så länge har jag klart av två saker på min What-to-do-lista. Jag har ringt samtal och börjat städa, är nästan klar. Ska bara dammsuga lite. När jag väl kommer igång och städar så städar jag verkligen. Jag tog ur min nattdukslåda ut nattduksbordet och kollade igenom den. Och det kan man säga lönade sig. Jag hittade 600 kr och en biobiljett som jag helt hade glömt bort att jag hade. Vilken bonus! Sen hittade jag även massa minnen som jag har sparat på. En del saker behöll jag, men en del saker slängde jag, kände att jag var klar med vissa minnen. Det är så skönt att kunna göra så. Spara lite saker osm betyder för en, och sen ta fram de senare och se om de fortfarande har någon betydelse. Idag slängde jag saker som jag har haft i min nattdukslådan i flera år.
Jag tycker det är kul att samla på minnen. Nu ska jag försöka göra min värsta punkt på min lista. Plugga. Blä!


Mina minnen

Joakim

Studiedag

Att få sova ut är en gudagåva. Idag har vi studiedag så idag var det min tur att ta del av denna gåva. Det var så skönt, att bara ligga och dra sig jättelänge och sen gå upp och duscha i lugn och ro. Det är lyx!
Men att ha studiedag betyder också att man har tid att göra annat, så idag har jag gjort en liten What-to-do-lista.

Joakims What-To-Do-Lista:

* Ringa samtal.
* Städa mitt rum.
* Plugga matte, engelska och svenska.
* Åka och handla.
* Fira farfar.

Nu gäller det att ha disiplin och göra och slutföra alla dessa saker. Men det ska nog gå bra..hoppas jag.


Det är en sån skillnad på lång och kort hår..konstigt?
Gud vad jag gillar mitt korta hår!

Joakim

RSS 2.0