Tisdag






Bilder från Julita Gård. Emil som Findus.

Ojoj, nu har jag inte uppdaterat sen i lördags, så jag tycker det är dags nu. Jag tar en liten resumé om vad som hände i söndags och måndags.
Söndagen blev väldigt lugn, jag är så glömsk så jag kan faktiskt inte komma ihåg vad jag gjorde mer den dagen. Om jag var med någon får den gärna friska upp mitt minne. På måndagen däremot vet jag precis vad jag gjorde. Mamma, Jossan och jag åkte till Julita Gård, där jag jobbade som Findus förra sommaren, för att titta på Emil när han var Findus. Han var väldigt duktig och så söt i sin dräkt. Sen åkte jag ner till Aspen där jag träffade Joppe, Anna, Cissi, JuliaB. Vi badade, och jag lånade ett par shorts i dammodell som man fick vara väldigt försiktig i när man simmade runt.
Senare på kvällen kom JuliaT hem till Anna där vi grillade och hade det mysigt. Även Viktor var där. En väldigt trevlig dag som jag vill tacka mina kära vänner för. Och så vill jag tacka mamma för att hon skjussade runt på mig hela dagen.
Tack mamma!
Oj, nu blev det värsta tacktalet, men jaja. Nu till vad som har hänt idag.

Idag har vi mest slappat, vilket har varit väldigt skönt nu när det är så varmt. Man orkar nästan igenting. Men vi har i alla fall prövat alla våra kläder nu. Och ja, jag är nöjd. Men jag kan väl inte säga att jag skulle kunna ha på mig allt det som min roll har. Men det känns bra också, för då blir det liksom inte Jocke. Vilket jag tror lätt det kan bli om man gillar sina kläder för mycket.
Efter lunch kom Jacob Ericsson som ska spela klassens mentor och läste manus med oss. Vilket var väldigt kul, just för att få ett perspektiv om hur han är och hur han agerar, och jag har inget att tillägga. Han är väldigt duktig.
Sen fortsatte vi med filmkursen som nästan är klar nu. Just nu ska vi filma en scen där vi inte ska klippa. Så om någon gör fel i scenen så måste vi ta om den. Och vi har olika entréer, och jag är sist ut. Så alla kommer bli jättearga om det är jag som gör fel. För då måste vi ta om hela scenen. Haha, nejdå. Alla gör misstag.

Jag, Julia, Happy och Hjalmar gick ner till Årstaviken och tog ett dopp efter vi hade slutat. Kan jag inte säga att det var skönt. Men svalkande. Mitt första dopp för året som inte är i en insjö eller i en pool.

Imorgon har jag ledigt till kl 13.00 så imorgon blir det en rejäl sovmorgon. I brist på fantasi blev rubriken väldigt tråkig. Men så kan det vara ibland.
God natt på er!
Joakim

Beachchill with JuliaW

Då har ännu en strålande dag med sol gått ner. Alltså jag menar att solen har gått ner. I alla fall, idag har jag varit med JuliaW och vi var först hemma hos henne och åt lite mat och tog det lugnt. Sen tog vi moppen till Åmustorp, där det är jättefint, och badade, spelade kort och åt godis. Mycket mysigt. Men det blev inte sån lång stund där för JuliaW skulle på bio och jag skulle till mormor och morfar och äta mat. Mysigt och gott.







Och nu sitter jag här och funderar på vad jag ska hitta på. Ska nog kolla klart på Patrik 1,5 som jag somnade till igår kväll. Opps!

Ha en bra kväll!
Joakim

Fin fina dagen

Solbränna är något som jag nästan alltid lider av när jag har vistas i solen ett tag. Därför undviker jag ofta solen när den skiner som mest, för solbränna är något som jag avskyr. Men denna sommar får jag inte sola. Det är för att jag får inte ändra hudfärg under inspelningen eftersom man spelar in scenerna i olika ordning. Och då kanske ni tänker, men gud vad skönt för han, nu behöver han ju inte vara i solen. Men på något sätt så dras jag till solen nu, bara för att jag inte får. Det är något konstigt med oss. När man verkligen inte får något, så gör man det även fast man inte hade gjort det om det hade varit frivilligt. Det är lite konstigt. Men självklart njuter jag av att det är varmt ute. Jag älskar sommaren. Det är just den där nedrans solbrännan som jag inte är så bekväm med.

Igår hann jag inte uppdatera något, jag var på en liten fest hos en kompis. Men kan berätta att TV4 kom inte och gjorde något repotage pågrund utav Michael Jackson tragiska bortgång. Jo, jag tycker faktiskt det är tragisk. Jag kanske inte gillade hans beteende, eller egentligen vet man ju inte hur mycket som är sant och inte sant. Men en sak som är sann är att han var en jäkel på att göra musik. The king of pop.

Idag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Jag kollade på I taket lysser stjärnorna, och grät mig igenom den. Mycket bra film som alla måste se. Sen åkte jag till jordgubbslandet och plockade jordgubbar. Så mumsigt. Jossan och jag var en sväng och badade också. Och nu sitter jag här och väntar på mat. Det blir en lugn kväll. Ska kolla på Patrik 1,5 sen som jag tror är bra den också.





Ha det bra!
Joakim

Finbesök+En röd häst mitt på gatan

Sorry för dålig uppdatering igår och idag, men igår hade jag ju besök av mina vänner Emil och Linnea. Och då kände jag att jag ville vara så mycket som möjligt med de när de ändå är här. Men nu kommer lite uppdatering om vad vi gjorde igår.

Först åkte vi till Gamla stan och gick runt och tittade lite där. Sen tog vi en glass på Ben & Jerry´s som har världens godaste glass. Ett måste om man är i Gamla stan. Sen vandrade vi runt på Söders gator ett bra tag, och plötsligt stod det en röd häst mitt framför nosen på oss. Mycket trevlig måste jag säga, det ska tilläggas att det var en plasthäst. Men ändå, trevlig reklampelare, eller konst kanske man kan kalla det.
Efter en stund började det klagas om att det var jobbigt att gå. Så då styrde vi kosan till en kinaresturang där vi åt väldigt god mat så att vi blev proppmätta. Efter det gick vi hem till lägenheten och pratade och kollade på Ice Age, och efter det var vi alla lagom trötta så vi stupade i säng rätt så omgående. En mycket trevlig dag/kväll, tack för att ni kom och gjorde mig sällskap för en stund.

Linnea och Emil i Gamla stan.


Ben & Jerry´s är gudomligt gott.


De är så gulliga!


Jag tycker det är coolt, och fint.


Kinamat är mycket gott. Tack för en trevlig och rolig kväll.

Idag fortsatte vi filmkursen, och idag kom vi in på klippningen. Och det var intressant, men lite långtråkigt att sitta och titta på. Måste säga att de som göra såna saker är väldigt duktiga, för det verkar inte lätt. Och imorgon kommer TV4 och ska göra ett repotage, så det får man hålla utkik efter sen.

Nu ska jag diska och fixa lite med packningen inför imorgon. Jag åker hem över helgen, vilket ska bli jätteskönt. Sen är jag ledig på måndag, så det är ju extra kul.

Ha det bra, och God natt!
Joakim

Idag är en vacker dag

Då var arbetsdagen slut. Ja, idag slutade jag tidigare för att jag var kvar längre igår och filmade. Och idag passade det väldigt bra att jag fick gå tidigare, för snart kommer Emil och Linnea hit. Vilket ska bli toppen kul. Vi ska glassa runt i Gamla stan med en glass. Och gå lite på stan skulle jag tro. Sen ska vi köpa kinamat. Mums!

På våran rast mellan dansen och lunchen gick vi ett gäng ner till Årstaviken och badade lite. Eller alltså jag badade inte, om jag är påväg att bli sjuk så vill jag inte skynda på det genom att bada när det inte är jättevarmt i vattnet. Men det ryckte lite i kroppen när de andra badade. Alla i film-gänget är så snälla och roliga. Och det känns väldigt bra att man trivs med de man jobbar med. Toppen människor.


Julia, Hjalmar och Happy


Jag med min kaluffs, som ska bli klippt :)


Julia var redo.


Hjalmar badar.

Nu ska jag dammsuga till Emil och Linnea kommer. Måste ju vara lite fint. Sen ska jag åka och möta de vid T-centralen. Kommer bilder och text om vad vi har gjort idag senare ikväll.

Ha det fint i det soliga vädret, och glöm inte solkärm!
Joakim

Mosiga Jocke

Jag är mosig. Jag tror jag börjar bli sjuk. Så idag var jag på Apoteket och köpte Alvedon som jag ska börja knapra. Jag köpte även en VITAMIN WELL`S DEFENCE, med smak av citrus och fläder. Det stod att den skulle hjälpa emunförsvaret. Så det var ju perfekt om jag nu är påväg att bli sjuk.


Mycket god dryck, 22 kr på Apoteket.

Idag blev vi helt klara med dansen. Men eftersom vi ska dansa i korridoren också så måste vi lära oss en variant på grunddansen för att komma framåt i korridoren när vi dansar. Och den började vi med idag.
Nu har även filmkursen börjat praktiskt, vilket är kul. Igår skrev vi små manus som Peter satte ihop till en kortfilm, och idag började vi filma de scenerna. I kursen ingår det att man både ska få stå framför kameran och bakom. Så jag och min "partner" fick filma en scen, och sen gjorde vi våran scen framför kameran. Där jag spelade ett nyvaket fyllo. Nu börjar jag känna att det är inte så lätt att stå framför kameran och agera. För man har så mycket i huvudet om vart man ska titta och när man ska säga vad. Så det känns bra att vi får gå den här kursen innan vi börjar filma på riktigt.
Som jag sa i det förra inlägget så skulle vi läsa igenom de scenerna där Katharina Cohen och Sten Elfström var med. Och det gjorde vi idag, vilket var väldigt roligt. De är så duktiga, och man får sån känsla i konversationerna. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med de.

Nu kollar jag på Allsång på Skansen. Det känns som om jag skulle vilja åka till Skansen och känna allsångsandan. Men jag håller mig till TV:en och soffan.
Men sen blir det fotboll, tro det eller ej. Men det är ju Sverige som spelar gott folk.

Ha det bra!
Joakim

Ute och strosar i solen

Då var första dagen denna veckan avklarad. Idag fortsatte vi på dansen, nu är vi nästan klara. På eftermiddagen fortsatte vi med filmkursen. Och idag fick vi skriva ett litet manus två och två, som sen Peter la ihop till en liten kortfilm som vi ska börja filma imorgon. Imorgon ska vi även läsa igenom scenerna där Katharina Cohen och Sten Elfström medverkar. Så det ska bli väldigt kul att få träffa de. 

Det har varit en sån fin dag idag. Solen har strålat och det har varit väldigt skönt ute. Så jag tänkte att jag skulle ta mig en liten sväng ut i Stockholm. Så jag styrde kosan mot Djurgårdsfärjan som jag åkte med till Gröna Lund, och där vandrade jag runt en stund och bara njöt. Och sen åkte jag tillbaka till lägenheten och kollade på Lotta på Liseberg, som jag inte tyckte var så bra. Det var inga bra allsångslåtar med. Men Lotta verkar ju härlig. Men jag tror inget slår Allsång på
Skansen.




Insane, ooh jag vill åka!

 

Nu ska jag diska lite och sen gå och lägga mig.
God natt!
Joakim
 

Buss mot huvudstaden

Då var det måndag och en ny vecka är startad och jag ska också börja en ny vecka uppe i Stockholm. Jag har varit hemma sedan i torsdagskväll, och nu imorse satte jag mig på flygbussen till Cityterminalen i Stockholm. Det känns så skönt att göra så. Då får man liksom hela söndagen hemma, och kan åka på måndagmorgonen. 
Idag blir det att dansa lite och fortsätta med filmkursen antar jag. Det enda jag vet säkert är att vi har bytt lokal till gymnastiksalen istället för dramasalen. Så nu blir det mer plats och man kan svänga lite extrta på armarna och vifta lite mer med benen. 



Jag har ju inte skrivit något om hur lördagen och söndagen var så jag tänkte att jag skulle göra en liten resumé. Så här kommer lördagen och söndagen i ord och bilder:

Lördag:  
Jag bjöd hem mina kära vänner till mig för en middag innan det var dags för "parken-festen". Vi åt pommesfrites och grillat, som jag själv grillade, och om jag får vara lite stolt så gillade faktiskt alla maten. Sen fick vi för oss att vi skulle gå till parken. Så det gjorde vi, och vi gick och gick och det klagades endel, men det gick snabbt över när vi liftade på ett flak sista biten. I parken var det ett riktigt drag. Eller inte. Det var jättetråkigt, så vi åkte till Fredric en liten stund. Vi betalade 100 kr för att gå in i parken, rena rånet. Hoppas att någon som har hand om de festerna läser detta och snappar upp vinken om att det ska vara lite mer ungdomligt.
På kvällen åkte jag, Emil och Linus hem till mig för att få lite nattmat i oss. Men såklart så var dörren låst, så jag fick leka lite inbrottjuv och klättra upp på taket och klättra in genom toalettfönstret. Det var en mycket trevlig kväll om man tänker på sällskapet, så detta måste göras om.


Emil och Joppe


Anna, JuliaT och Joppe


Emil och Olle


Carro, Anna och JuliaT. Vill också påpeka att JuliaW, Tim och Linus även var med oss, men de fastnade inte på någon bild där de inte håller upp en hand mitt i ansiktet. Tråkigt.

Söndag:
En lugn dag, jag sov rätt så länge. På eftermiddagen åkte vi upp till mormor och morfar och åt lax och potatis. Mycket gott måste jag säga.

Nu tänkte jag ta en liten tupplur. Jag skriver mer ikväll.
Ha det bra!
Joakim

Midsommarkväll

Som jag anade blev gårdagens kväll lugn, men mycket trevlig. Vi åt grillad kyckling med färskpotatis och tsatziki. Det var mycket gott och som en mellanefterrätt grillade vi marshmellows med Mariekex. Senare på kvällen mumsade vi snacks och kollade på Robert Gustavssons Lösvikit! Då blev det många skrattanfall kan jag lova. Men jag tycker kvällen får berättas i bilder istället, det är mycket roligare.













Nu ska jag gå och äta lite frukost.
Ha det bra!
Joakim

Lugn midsommarafton

"..jag vaknade utav ett förskräckligt piskande regn mot fönstret. Jaha, så var midsommarafton här..." Nejnej gott folk. Icke då. Inget regn idag. Herregud, jag kan inte komma ihåg en midsommarafton när det inte har regnat. Så idag får man inte bara vara glad för det goda sällskapet och maten, utan vädret också.

Dagen har och kommer bli relativt lugn. Mormor och morfar och farmor och farfar har varit här. Vi firade pappa och farmor samtidigt som vi inspirerades av midsommarafton när vi gjorde maten. Det blev nämligen sill, färsk potatis, gräddfil och köttbullar. Mycket gott, och till efterrätt hade Jossan och mamma gjort pannacotta med jordgubbar på, och herregud vad gott det var. Efter maten tog vi en promenad i det soliga vädret.


Mamma hade gjort en sommrig dukning.


Pannacotta med jordgubbar doppade i choklad.

Ikväll ska jag åka till JuliaW, där även JuliaT och Martina kommer vara. Vi kommer nog ha en jättemysig kväll med mycket gott att äta, om jag inte känner JuliaW fel.

Ha det bra!
Joakim

Hem ljuva Hem

Gud vad tiden kan gå fort ibland. I början av veckan ville jag bara hem, och trodde aldrig att veckan skulle nå ett slut. Men nu ligger jag här i min sköna, egna säng, hemma. Det var så skönt att åka hem idag, plötsligt kändes denna vecka helt normal igen, och jag kan umgås med mina kompisar hela helgen, vilket känns underbart. Dessutom känns det inte just nu så jobbigt att åka tillbaka på måndag, jag är liksom beredd nu.

Det går inte att beskriva känslan av att ligga i min egna säng. Den är så skön. Ja har verkligen längtat efter den. Jag har sovit en natt på madrass och tre nätter i soffan denna vecka, så nu är jag lagom mörr i ryggen och nacken. Därför känns det skönt att få koppl av i min egna säng med ett skönt täcke och några fluffiga kuddar.

God natt gott folk!
Joakim

"Vanlig dag"

Denna dag har inte varit så speciell. Eller alltså jag har inte gjort så mycket annorlund från igår. Först hade vi dans på förmiddagen och sen fick vi tid att börja måla en bild som ska ingå när vi har en bildlektion-scen. Så jag har målat en jordglob som det ska vara skräp och en bil som släpper ut avgaser runt. Så om ni ser den i filmen sen så är det jag som har målat den helt själv.
På eftermiddagen fortsatte vi filmkursen, och idag fick vi kolla på lite scener ur serierna "Ebba och Didrik" och "Glappet" som Peter Schildt har regiserat. Och då fick vi försöka klura ut hur olika saker är filmade, och se lite tekniker som vi kommer använda i filmen. Bland annat när det är en dialog och bara en syns i bild så kommer vi inte agera mot motspelaren, utan då kommer Peter sitta och säga motspelarens repliker. Lite annorlund, men kul att prova på.



Nu ska jag sova och vila upp mig för veckans sista arbetsdag, för imorgon åker jag hem och ska vara med mina vänner och min familj. (L)

God natt!
Joakim

Jag kan vara lite crazy ibland

Nu har jag umgåtts med Stockholmsbor i två dagar och jag märker väldigt fort att man helst inte ska gå någonstans, utan man ska använda tunnelbanan eller bussen. Och det är ju bra att man är miljövänlig, men som idag ville mina kollegor vänta på bussen i tio minuter, för att sen åka max 1 kilometer och byta transportmedel till tunnelbana och därifrån åka hem. Jag som hade tänkt att gå enda till lägenheten. Men det blev jag ju varse om att det var ju för långt att gå, det tog ju så mycket som en halv timme.

Och efter lite tänkande så gick jag till Gullmarsplan och inhandlade ett sommarlovs-kort som jag kan åka på i hela Stockholm men vilket färdmedel som förutom taxi. Och om jag ska vara ärlig känns det väldigt roligt att kunna åka till vilken del av stan som helst. Så när jag hade köpt kortet satte jag mig på det första bästa tåget och åkte runt, jag åkte till Hötorget, och sen gick jag till Östermalm och kollade in Urban Outfitters där jag hittade mycket snyggt som jag kanske ska investera i lite senare. Sen åkte jag från Östermalmstorg till Slussen och bytte där och åkte vidare till Medborgarplaten där jag gick runt och kollade lite och köpte mig en Cooler på 7eleven. Sen tog jag tunnelbanan till lägenheten. Ett SL-kort är mycket bra måste jag säga. Och idag måste jag säga att jag har varit lite crazy. Men det är kul ibland också.






De har byggt ett litet hus på Globen, det är nog dyrt med tanke på utsikten.


Ja, dag två med produktionen. Idag tog vi de första dansstegen som ska ingå i filmen. Lite streetsteg måste jag säga, och det är lite svårt att få in flowt liksom, men det ska nog ge sig. På eftermiddagen hade vi våran första filmkurs. Och idag gick vi mest igenom teoretiska saker. Och för er som är filmexperter så kommer filmen göras i formatet cinemaskåp. Det är tydligen ett mer smalare format som amerikanska filmer ofta görs i.

God natt!
Joakim

Badkarsbesvär

Det finns alltid något nytt eller annorlunda när man kommer till en ny plats. Vilket i detta fall gäller duschen i lägenheten som jag bor i. Idag skulle jag ta en dusch för att fördriva tiden och bli lite ren på samma gång. Och problemet som jag irriterade mig på var att duschen i själva verket inte var en dusch som man står i, utan själva munstyket var tillsammans med ett badkar, vilket gjorde mig väldigt förvirrad. Och när jag stod där i badkaret blev jag lite ställd, för jag visst inte vilken ställning jag skulle duscha i. För om jag står upp så kommer det vatten överallt, och om jag sätter mig har jag inget svängrum för mina armar och ben. Så till slut kom jag fram till att det var skönast att ligga ner och duscha. Mycket annorlunda måste jag säga. Men skönt. Så nu är jag ren och fin. Men snacka om allvarliga badkarsbesvär.

Idag var alltså första dagen med Tusen gånger starkare-gänget. VI började dagen med lite dans och namnlekar. Sen var det lunch och på eftermiddagen läste vi manus för fulla muggar.
Imorgon ska vi fortsätta med dansen och påbörja våran filmkurs som vi ska ha i ungefär tre veckor.

God natt!
Joakim

I´m on my way

Ja herregud, så var dagen här då jag åker upp till Stockholm för att starta mitt arbete med Tusen gånger starkare. Jag har gått och varit pirrig flera dagar nu, men mina vänner och familj är så peppande. Jag älskar de!
Det känns liksom så konstigt, nu åker jag upp till Stockholm och ska bosätta mig i en lägenhet och bo där i veckorna. Och imorgon ska jag läsa manus med hela produktionen. Allt går så fort. Jag slutade liksom skolan i fredags, och idag är det söndag. Det känns som jag inte får någon tid för att stanna och andas. Det känns som jag kommer missa massa saker som mina kompisar kommer göra. Eller vad som händer där hemma med vänner och familj. Jag är väldigt glad för denna chans, och jag vet att det är mitt liv chans och att jag antagligen kommer ha jätteroligt. Och att det bara är att köra nu. Men jag kan inte unngå att tänka vad jag hade gjort denna sommar om jag hade varit ledig alla dagar. Men nej!, nu ska vi inte tänka så. Jag är jättepirrig inför imorgon, men ändå känner jag att det ska bli hur spännande som helst. Nu kör jag!!



Just nu sitter jag på tåget och har lite ont i magen. Ska nog ta något att äta när vi kommer till Erica, det är hon som äger lägenheten. Pappa är med mig fram tills på tisdag, sen åker han hem och jag kommer hem på torsdag. Och nu kommer jag ha mycket tid för bloggen. Så räkna med ett aktivt bloggande från min sida.

Ha det bra!
Joakim

Sista dagarna med bästa vännerna.

Nu är det två dagar kvar tills jag har gått ut grundskolan och jag måste splittras från mina underbara vänner. Ikväll är det lärarmiddag, och efter det ska vi spela brännboll och ha allmänt roligt.
Idag har varit en ganska värdelös dag, vi åkte till skolan och städade i två timmar och sen var dagen slut. Så nu sitter jag här och väntar på att jag ska göra mig i ordning inför kvällen.


Dagens överdelar

Sorry för att jag inte har bloggat på ett tag, men jag kände att det var skönt med en liten pause. Men nu är jag tillbaka, och på söndag åker jag upp till Stockholm för att bo i veckorna och spela in Tusen gånger starkare. Det ska bli superroligt, men jag är nervös för att jag kommer ha hemlängtan. Men då är det bara att bíta ihop. Jag kommer sakna mina kompisar jättemycket, och tusan vad jag ska umgås med de på helgerna.

Nu ska jag gå ut med Helmer. OCh sen ska jag ha en toppen kväll.
Just det, gå in och kolla på den nya idrottsbloggen som skrivs av Jonathan. Till och med jag blir ju intresserad av sport när jag läser hans blogg.

Ha det bra!
Joakim
RSS 2.0