Provsmak av komma skall

Nu allesammans tycker jag att ni ska gå in på Tusen Gånger Starkares hemsida och titta på den första teasern som kommit upp där. Det är som en trailer, fast en kort en, och som en försmak av komma skall. Den är mycket bra, kolla!
Sen kan man även kolla på ett klipp ur en scen som vi gjorde i bildsalen. Det ligger även två filmer som vi gjorde på filmkursen, med dåligare kvalité, de heter Mötet, och Kaj letar efter Björn.


Här är ett klassiskt klassfoto över klassen som filmen kretsar kring.

Nu ska jag på släktkalas. Hörs imorgon!
Joakim

Allt skiner

Denna kväll har spenderats inne på toaletten. Alltså jag är inte dålig i magen eller så. Men eftersom Erica, som äger lägenheten kommer hem på tisdag, och jag är antagligen ledig på måndag, så hinner inte jag städa innan hon kommer hem. Så jag tänkte att jag skulle grovstäda toaletten idag. Och det har jag gjort. Och jag kan väl säga att jag tänker inte gå in dit nu efter att jag har gjort det skinande rent. Jag tänker borsta tänderna i köket och mina behov kommer jag göra ute för jag vill inte förstöra den glänsande ytan på handfatet, badkaret och toaletten. Alltså jag är så stolt över mig nu.

Tidigare idag var jag med JuliaS, Allis, Charlie, Fanny, Tina och Judit. Vi kollade runt i SoFo, (South of Folkkungagatan), där det finns många secondhand affärer. Idag hittade jag inget som föll mig på läppen. Men det är alltid kul att ta sig en titt. Sen gick vi till Götgatan och American Apparel, där jag hittade världens tuffaste väska. Men när jag såg prislappen blev jag lite snål. Så jag struntade i att köpa den, men nu när jag har gått och tänkt på den under kvällen så har jag insätt att jag måste ha den. Så jag tänker åka och köpa den nästan vecka. Sen fikade vi på Coffee House by George. Jag tog en macka och en Snickers-latte. Mycket gott. Tack för en trevlig dag.


Allis, Tina och JuliaS.


Jag, Charlie och Fanny.

Föresten blev det inget speciellt inlägg om Tusen gånger starkare. Men jag vet inte när det kommer. Någon gång under helgen eller nästa vecka skulle jag tippa på. Ni lär märka.

Imorgon åker jag hem, och då blir det släktkalas för hela slanten.
Nu ska jag sova, God natt.
Joakim


P.S Jag kommer gå på toaletten och utföra mina behov, men jag var allvarlig med att borsta tänderna i diskhon i köket.

Järngänget

Igår var mina kära kära vänner på besök hos mig. Mina Julior. JuliaT och JuliaW. Vi hade det jättemysigt. Vi pratade, shoppade och på kvällen åkte vi och såg på Allsång på Skansen, där några av våra favoritartister var, Timo Räisänen och Miss Li. After Dark och HEAT var även där. Och jag måste säga att det var bland det bästa programet i år. För innan har det alltid varit något som inte varit så roligt i programen. Men igår var det mycket bra hela tiden. Och när vi skulle gå hem stötte vi på Timo, vilket vi alla var väldigt glada för. Han verkar vara en sån jordnära, social och rolig person som man vill umgås med hela tiden. Vi umgicks ju med honom en liten stund i alla fall.
Jag vill tacka mina Julior för en trevlig dag, Puss på er.


Järngänget.


Vi var svängigast i publiken


Vi och härliga Timo.

I nästa inlägg kommer jag skriva om hur det är att vara lantbo i storstaden och hur det gick till när jag fick rollen i Tusen gånger starkare, För er som följer min blogg så kommer inlägget se väldigt konstigt ut, som om det var mitt första inlägg. Och det är det på sätt och viss. För jag kommer koppla alla inlägg som handlar om Tusen gånger starkare till våran hemsidas blogg. Så som sagt, nästa inlägg kommer vara som ett specielt inlägg, men det kan ju bli kul det med.

Joakim

Godis för öronen och harmoni för kroppen

Nu ska jag ta mig ett varmt bad i badkaret. Är egentligen inte så sugen på det för det är så pass varmt i lägenheten så jag fryser inte direkt. Men jag vill ta ett bad för känslans skull. Det är så avslappnande och skönt. Jag tar även med mig boken Den du inte ser och läser lite ur, och Spotify får även följa med in i badrummet. Måste ha lite avslappnade musik när jag badar.

Update.

Det blev inget bad, fastnade vid datorn istället. Jag glömde säga förut att jag träffade Göran Ragnerstam tidigare idag. Han som ska spela Örjan, min gympalärare. Han verkar trevlig med ett fast handslag. Nu ska jag gå och lägga mig. Det blir uppstigning tidigt imorgon.


Göran Ragnerstam- Örjan, Tusen gånger starkare.

God natt!
Joakim

Den du inte ser

Igårkväll hade jag planerat att gå och lägga mig hyffsat tidigt eftersom jag var tvungen att gå upp runt halv sex idag för att hinna med tåget. Men mina planer tog en annan vändning kan man väl säga. Jag hade från början en deadline på att gå och lägga min 22.00. Och klockan 21.00 kommer min syster och hennes kompis och ska kolla på Titanic. Det blev jag jätteglad för, det är typ en av de bästa filmerna enligt mig. Så en timme gick rätt så fort, och när man har sätt en tredjedel av en film kan man ju inte bara gå därifrån. Så jag fastnade vid TV-appraten och den fantstiska filmen tills den var slut, vilket den var 00.00. Shit, jag är så dum, jag var ju självklart dötrött imorse. Men nu har det gått över och ikväll planerar jag att gå och lägga mig tidigt. Ja, vi får se hur det går.

Jag har även hittat ett nytt sätt att ta vara på tiden mellan tagningarna och när jag transporterar mig till och från olika platser. Jag läser. Nu kanske inte det är världens nyhet att man kan ta upp en bok och koppla av med. Men jag har väldigt svårt att ta upp en bok och läsa några sidor och sen lägga ner den igen. Men nu har jag hittat den perfekta författaren och böckerna som har små kapitel och är väldigt bra. Hon heter Mari Jungstedt. Och just nu läser jag hennes första kriminallroman Den du inte ser. En mycket bra bok som jag starkt rekomenderar.



Nu ska jag ut och fortsätta filma.
Ha det bra!
Joakim
P.S Judit och JuliaS hälsar.

Glassväder

Nu skiner solen. Och det har den inte gjort på några dagar. Så jag är glad idag. Men lite trött som man alltid är på söndagar: Så därför tänkte jag gå ner till kiosken och köpa glass och steka i solen där. Hoppas på att stöta på någon sköning som man kan utbyta några glada ord med.


Jag är typ kär i Pippi Långstrump.

Ha en bra dag!
Joakim

Disney-maraton

Nu sitter jag hemma hos JuliaT och vi har precis startat ett Diseny-maraton. Vi sitter just nu och kollar på Mulan. Sen blir det Hitta Nemo, Monsters Inc och några fler. Till detta har vi smarriga popcorn och hett te.



Uppdaterar under kvällens gång.
Joakim

Tusen gånger starkare

Nu finns det en hemsida för filmen som jag medverkar i "Tusen gånger starkare". Hemsidan är väldigt väluppdaterad med foton och blogginlägg. Man kan läsa om skådespelarna och om teamt. En väldigt bra hemsida som kontinuerligt uppdateras. Kika in här!


Joakim Lang- Leo, Tusen gånger starkare.

Ha det bra!
Joakim

Läkarna roar sig

På matrasterna måste vi ha på oss läkarrockar för att inte få fläckar på kläderna. Och idag spelade min kära kollegor kubb på innegården iklädda dessa snygga rockar. Vad gör man inte för att slappna av mellan tagningarna. Och jag måste säga att det är roligare om man har en roll när man spelar kubb, det blir ännu fler skratt då kan jag lova.


Fredrik och Pierina.


Allis och Hjalmar.

Ja, vi har väldigt kul på våra raster.
Joakim

Minns ni kickbiken?

Nu har jag rast, och om en halvtimme är det lunch. Så jag tog en sväng upp hit till vårat uppehållsrum, och gissa vad jag hittade?, en kickbike. Ni vet en sån där på två hjul som man sparkar ifrån och så åker den framåt jättefort och roligt. Så jag tog den ut till korridoren och åkte fram och tillbaka en stund. Det var helt tomt så ingen såg mig. För om någon gjorde det tror jag de hade fått sig ett skratt. För det kan inte ha sätt klokt ut. Men roligt var det! Ska nog ta en till tur snart.


Jag och min nya vän, kickbiken.

Idag filmar vi i bildsalen igen, dels samma scen som igår, fast med andra vinklar och andra kameror. Men vi ska även börja på en ny scen efter lunchen. På tal som lunch, hoppas det blir något gott för jag är urhungrig.

Joakim

Jag är trött

Nu sitter jag i soffan och känner mig helt tjock i huvudet. Jag har inte sovit så bra de senaste nätterna och det känner jag har gett resultat. Så jag har tänkt att gå och lägga mig lite tidigare ikväll, så jag får sova ut ordentligt. Idag filmade vi en scen i bildsalen med Katarhina Cohen. Vi fick en bild som rekvisita där det var målat en kanin med en tuschpenna, och sen skulle vi fylla i. Och jag är faktiskt lite stolt över mig själv. Jag gjorde rena rama konstverket. Man kan nog jämföra det med Karlsson på takets målningar. Om jag får tag på den igen ska jag ta ett kort på den och lägga upp det.






Jag är trött! Sova?

Nu ska jag kolla en liten stund på Beck, sen ska jag hoppa i säng.
God natt!
Joakim

Logfest in my heart

Måndag. Nu har jag kommit till lägenheten och det är snart dags att ta tunnelbanan till jobbet. Dagens bussresa var den skakigaste resa jag någonsin varit med om. Herregud vad det hoppade och guppade.
Ja, just det. Jag skulle ge en resumé om hur logfesten var. Och jag vill börja med att tacka Carro och Fia som annordnade den så bra. Mycket bra gjort. Vi hade jättekul. Det var trevligt folk där, mycket dans och mingel. Lärde känna mycket nytt folk, vilket alltid är roligt. Jag hoppas verkligen på en till logfest ;)...


Min outfit för kvällen.


JuliaT :)


JuliaW :)

Idag ska vi filma en bildsals scen, så det lär ta hela dagen, eftersom det är mycket repliker med i den scenen.

Ha en bra dag!
Joakim

Rösta på mig!

Jag tycker ni ska gå in här och rösta på mig som veckans blogg. Ni har tills imorgon kl 18.00 på er att rösta. Jag är kandidat nummer 9. Och jag skulle bli väldigt glad. Idag har jag även sätt att läsarstatistiken har ökat. Så jag vill hälsa nya läsare välkommna till min blogg. Hoppas ni ska trivas. Nu måste jag packa inför den kommande veckan, jag ska även plugga lite manus. Så ni får rapport om festen och bilder från den imorgon.



God natt!
Joakim

Twitter kvitter

Haha, ja jag kunde inte motstå att testa Twitter. Och hittentills är det lite roligt. Och jag lovar att jag kommer uppdatera mycket där om det är folk som följer mig. Självklart kommer jag uppdatera här också, men på Twitter kan man få mer exakt information om vad jag gör, eftersom jag kan lägga in ett inlägg genom mobilen. Vilket jag inte kan göra med inläggen här på bloggen. Så om ni vill kan ni följa mig på Twitter. Jag ska försöka fixa så att det ligger en Twitter-box här på bloggen, för då slipper ni vara inne både på Twitter och min blogg. Då räcker det att bara gå in på bloggen. Men det blir när jag har klurat ut hur man gör. Men bara för att jag har startat ett Twitter-konto betyder inte det att jag har övergivit bloggen. Jag överger aldrig min kära blogg <3



Nu ska jag på partaj!
Ha det bra!
Joakim

Me and my strawberryfriend

Igår var jag och plockade jordgubbar. Det är så mysigt. Man sitter på knä i den solvärmda halmen och letar efter röda fina jordgubbar. Och man blir så glad när man hittar den perfekta gubben. Den stora lagom röda jordgubben. Och man blir så full i skratt när man hittar en gubbe som har en knasig form. I like my strawberryfriends.


Min knasiga jordgubbsvän


Jordgubbar I like.

Igår eftermiddag/kväll var jag med JuliaT. Vi glassade och stekte i solen och pratade väldigt mycket. På kvällen åkte vi hem till mig och kollade på Skattkammarplaneten.
Nu ska jag äta lite och sen göra mig iordning, jag ska på logfest. Mycket roligt.

Ha det bra!
Joakim

Lite ledighet skadar inte

Nu är jag äntligen ledig några dagar. Denna vecka har varit hård med många scener ute vilket har gjort att solen har ställt till det får några, dock inte för mig, med solsting och annat tråkigt. Men det blir lätt att man tappar energin när man sitter och laddar för en tagning, och sen kommer ett moln och man måste vänta fem minuter. Då är det bara att försöka behålla energin tills det är dags för tagning igen. Vilket faktiskt kan vara väldigt psykiskt ansträngande.


Slänger in en bild på JuliaT och mig. För den gör mig glad.

Idag skiner solen, så jag antar att jag ska vara ute i det fina vädret. Jag tror jag ska gå barfota, det var väldigt länge sedan jag gjorde det. Känns som det är dags att väcka upp gammla barfotaminnen.

Ha en skön dag! Hörs sen!
Joakim

Solig inspelningsdag

Nu är jag utmattad, trött och jag har ingen ork kvar. Jag har inte sovit så bra de senaste nätterna, men de spelar ingen roll för jag har haft mycket roligt i utbyte. Idag filmade vi delar ur den första och den näst sista scenen i filmen. Och idag använde vi en kran för att få lite häftiga bilder. En kran är som en lång arm med kameran längst ut som gör att man kan svepa runt över en stor yta, och man kan även vara högt upp och långt ner.
Solen lyste även mycket idag vilket gjorde att de flesta tappade energin snabbt. Därför har nästan alla ett paraply att gömma sig under mellan tagningarna. Det ser väldigt komiskt ut när alla går runt med paraplyer fast det är strålande sol ute.


En kamerakran.


Det regnade inte, jag skyddade bara mig från solen.

Nu ska jag sova, måste få några fler timmars sömn denna natt. Och antagligen är det min sista arbetsdag imorgon för denna vecka, så då ska sova ut riktigt ordentligt imorgon natt.

God natt!
Joakim

Just like a Circus

Opps I did it again! Igår han jag inte uppdatera pågund utav en väldigt rolig upplevelse som jag fick vara med om. Jag fick en biljett till Britney Spears konsert i Globen. Vi stod längst fram och dansade och skrek som galningar. Mycket roligt. Och showen ska vi inte tala om, den var mycket cool. Många duktiga dansare och cirkusartister. Men ibland tyckte jag att det blev lite väl mycket människor på scenen vilket gjorde att man såg inte vem som var Britney.  Men konserten får absolut 5 av 5 stjärnor. Och det skadade ju inte att man hade ett trevligt sällskap med sig. Kvällen var som en riktig cirkus för äldre. Tack!


I denna bur låg Britney och spretade med bena, vilket är så Britney.

Nu ska vi snart börja inspelningen. Idag ska vi ta kranbilder när vi står på skolgården i olika grupper. Och nu har äntligen solen börjat titta fram vilket jag skulle uppskatta väldigt mycket om jag var hemma och solade eller låg på stranden och glassade. Men nu när man ska stå med en jacka på sig på en skolgård så känns inte solen så lockande.

Ha det bra!
Joakim

Långa nätter

Just nu känner jag att jag skulle ha gått och lagt mig lite tidigare igårkväll. Men man får skylla sig själv när man sitter upp och kollar på Sex and the city, The movie. Jag tycker den är jättebra. Jag funderar på att köpa hela serien och titta på.
Just nu sitter jag på tåget och åker genom massa tunnlar som aldrig verkar ta slut. Det får min uppkoppling att krångla...


Dags att jobba.

Idag ska vi spela in lite dansscener ute på skolgården. Det ska bli kul, ni vet dansen som jag har tjatat om att vi har tränat på i flera veckor. Den ska vi göra lite av idag. Jag tror jag kommer vara helt slut efter dagens slut. För jag måste säga att man bli väldigt trött av att bara stå och dansa hela tiden. Men det ska nog gå med lite vilja ;)

Denna vecka kommer jag pendla för att det är en familj som ska bo i lägenheten som jag lånar. Så det blir tidiga morrnar och tidiga kvällar. Måste även tillägga att det är väldigt skönt att åka tåg när man får sitta i en vagn där det är helt tyst.

Ha en bra dag!
Joakim

Lukten av landet är härligt

Fredag den tionde juli, och jag är påväg hem från Stockholm. Och idag fyller JuliaT 16 år, så vi alla säger grattis till henne!

Sorry för dålig uppdatering under veckan. Men jag har haft fullt upp med inspelningen och med mina vänner som har varit på besök, vilket har varit mycket roligt. Vill tacka de för den här veckan. Hoppas det blir fler. Ni är underbara.


Mina Julior <3


Joppe och Anna <3

Jag var nyss på busstoan. Och toavattnet var blått, och det är ju fräckt. Men något som inte var lika fräckt vara att det vattnet man tvättade händerna med var också blått. Liksom tänk om det är samma vatten, haha! Så jag kände att jag inte ville tvätta händerna, jag tog en våtservett istället.

Ikväll ska jag till Emil och softa lite. Min familj har även köpt lite polkagrisar till mig, så det blir väl att smaka lite sånt.
OBS! Jag kände att detta inlägg inte var så bra, så håll tillgodo! ;)
Ha det bra!
Joakim
  

Mina Julior på besök

Jaha, då var man sexton bast och jag känner en gudomlig skillnad från igår, eller inte. Nerrå, men det känns kul att vara sexton år. Man får ju övningköra och, ja, man är ju sexton. Jag vill tacka för alla uppvaktningar jag fått nu på morgonen. TACK!
Igår var det den andra inspelningsdagen, och det gick bra. Det blev mycket väntan, men så är det ju. Jag blev även vettskrämd av Jacob Ericsson när jag skulle lämna min läkarrock och han log och sov i kostymrummet. Mycket läskigt och pinsamt måste jag säga. Efter dagens slut åkte jag och mötte JuliaT och JuliaB, och vi åkte och köpte wok och laga till. En riktigt festmåltid ska ni veta. Resten av kvällen pratade och skrattade vi en del.





Nu ska vi ner på stan och checka läget. Jag har blivit påtvingad en stram toffs. Det ska tydligen vara snyggt. Jag vet inte, men men.

Nu drar vi!
Ha det gött!
Joakim

Inspelningsdag 1

Då var min första riktiga tagning i en film avklarad. Och som jag sa innan så blev det en mjukstart för min del. Vi tog ca 20 tagningar när min klass går i en korridor och det pågår en dialog mellan några framför oss. Och tjugo tagningar kanse låter mycket, men det är mycket som ska klaffa. Ljus, ljud, repliker, koregrafi, smink. Och det krävs att alla är på hugget. Och det är inte alltid lätt när ungefär trettio stycken ska medverka i samma scen. Men jag tycker vi gjorde det riktigt bra. Och teamet är riktigt duktiga. Alla är riktigt duktiga. Jag slår vad om att inspelningsdagarna framöver kommer vara väldigt roliga och lärorika. Och det komme bli väntan. Det märkte jag även idag. Men det är bara att hitta på något annat för stunden, vad sägs om fingerbrottning?

När jag kom dit idag fick jag på en gång byta om till min kostym. Och sen skulle vi äta, och då får man ha på sig fina läkarrockar för att inte skita ner kläderna. Det är så kul för att alla se ut som doktorer från Grey´s Anatomy när vi går runt i korridorerna på skolan.


Dr. McDreamy? Haha!

Nu ska jag sova. Ska vara i sminkstolen kl 08.10 imorgon. Behöver sömn.
God natt!
Joakim

Pirrig i magen

Ni kanske märker ett mönster när jag åker hem på helgerna. Jag skriver typ ingenting i bloggen. Jag tar som en bloggpause på helgerna för attt då vill jag spendera tid med mina vänner och familj. Hoppas det inte stör er. Men då uppdaterar jag ju desto mer i veckorna. Just nu sitter jag på bussen till Stockholm. Idag är det den första inspelningsdagen. Det ska bli superkul. Det blir en mjukstart för min del, eftersom vi mest ska spela in gå-scener i korridorer. Men det ska ändå bli kul. Jag är lite nervös, men det ska nog släppa när jag kommer på plats.

I lördags var jag hos Anna med JuliaT, JuliaB, Joppe, Tim och Niklas. Det var mycket trevligt. Vi gick till pizzerian och åt gott. Sen gick vi hem och kollade på film, lyssnade på musik och spelade kubb. Tack för en trevlig kväll.


Bååthen.


Tim och Niklas.


Joppe.



Tjejlaget. JuliaT, Anna och JuliaB.

På söndagen tog jag det mest lugnt. Men på kvällen åkte Jossan och jag in med moppen till Katrineholm och kollade på lustspelat Söderkåkar. Och jag måste säga att det var mycket bra, men man kan bli lite trött på den gamla svenskan som ofta förekommer i replikerna. Men överlag var de riktigt bra. Sen när vi skulle hem fick vi bensinstopp. Vilket var jobbigt och pinsamt. Men vadå, det är bara att ta det komiskt och skratta åt det. Om jag hade varit på något annat humör hade jag blivit jättearg, men nu skrattade jag bara. Tur för Jossan. Snälla Anette kom med lite bensin så vi kunde ta ooss hem i regnet.

Nu ska jag ta det lugnt och bara lyssna på musik sista biten. Hörs ikväll, och då får vi en rapport om hur dagen har varit.
Ha det bra!
Joakim

Kroppsodörer och presskonferans

Just nu hatar jag verkligen kroppsvätskor. Eller det kanske man alltid gör. Men jag gör det extra mycket nu. Jag pratar såklart om svett. Jag går runt hela tiden och svettas. Kan inte ta ett ända steg utan att jag svettas ihjäl. Som nyss dammsög jag hela lägenheten för att imorgon kommer ägarinnan hem och då måste det ju vara lite fint. Och när jag hade städat klart var jag helt blöt. Svetten bara rann. Usch för svett. Och usch på mig som pratar om mina kroppsodörer.

Imorse var det presskonferans. Och ja, det var kul. Vi gjorde inte så mycket, åt frukost och blev fotade i grupp. Aftonbladet, TV4, SVT, Svenska dagbladet, DN och TT var där. Så håll utkik.
Jag hörde precis att de visade ett klipp på TV4 och ett klipp på SVT. Så gå in här för att se klippet från SVT.
Jag ska försöka fixa så att jag kan visa klippet direkt här i bloggen. Det är ju mycket smidigare så, men nu får vi nöja er med länken.

Nu ska jag börja diska och vattna blommorna. Sen ska jag gå och lägga mig. Peppa inför sista dagen den här veckan.

God natt!
Joakim


Upp och hoppa sjusovare

Då var det en tidig morgon den 2 juli. Anledningen till varför jag är uppe så här tidigt på dygnet är för att jag ska snart åka iväg på en presskonferans. Det ska bli jättekul att se hur en sån går till. Och det är till och med så lyxigt att vi får frukost innan. Så nu ska jag gå och fixa mig lite, shit vad ska man ha på sig? Aja, hittar nog något fint.


Det är fint väder idag.

Ha en bra dag!
Joakim

RSS 2.0